Zaterdag 2C: DSO neemt na winst op DoCoS koppositie over

In Leiden was een gelijkspel tussen DoCoS en DSO wellicht een meer terechte uitslag geweest. Maar daar maalde niemand om bij de bezoekers. De Zoetermeerders wonnen met 1-2 en namen meteen de koppositie over van Vitesse Delft.

DSO moest het doen zonder doelman Sven Wolsheimer. De Zoetermeerders hadden veteraan Danny Gout teruggehaald om het doel te verdedigen. Na dik een kwartier spelen kreeg DoCoS een goede kans om de leiding te nemen. Een voorzet van Tygo Groen kon echter niet door Remi Libbenga tussen de palen geschoten worden. Acht minuten later was het raak aan de andere kant. Uit een steekpass van Jared Badal kon Stojan Cekic (foto) de bal van links in de verre hoek schieten: 0-1.

Gelijk

Een minuut later was het alweer gelijk. Martijn Guijt werkte een voorzet van Mitchel Klein met het hoofd bij de tweede paal binnen: 1-1. Kort daarna had DoCoS de 2-1 op de schoen, maar Guijt zag zijn inzet op de paal belanden. DoCoS kreeg nog een aantal goede kansen, maar een treffer bleef uit.

Schitterend

In de tweede helft kreeg DoCoS twee goede mogelijkheden, maar doelman Gout liet zich niet verschalken. In de 73e minuut speelde Jordany Koster namens DSO drie man uit en scoorde vervolgens schitterend in de linkerbovenhoek: 1-2. In de slotfase hoopte DoCoS nog op een strafschop, maar de arbiter wilde er niet van weten. Het sportieve duel met een goed leidende scheidsrechter eindigde zodoende toch in een 1-2 zege voor DSO.