Zaterdag 1A: Opnieuw winst voor effectiever Forum Sport

|||||||||||||||||||||||

Vorige week hadden zowel Voorschoten’97 als Forum Sport gewonnen van respectievelijk ZOB en Die Haghe. Beide ploegen begonnen dan ook met een positief gevoel aan de wedstrijd. Trainer Dennis den Turk van Forum Sport kon weer beschikken over een drietal spelers, dat vorige week nog geblesseerd moest toezien.

Tekst: Jean Nederlof       |       Foto’s: Sander de Hollander

Het werd een open wedstrijd met twee aanvallende ploegen. Een prima kijkspel voor de vele toeschouwers. Forum Sport opende de score al in de tiende minuut met een doelpunt van de linkerspits van de Voorburgers op aangeven van Marc du Chatinier: 0-1. Na deze openingstreffer golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams.

Na een half uur gaf centrale verdediger Jacco Scholten een strakke pass over de grond die door Mark du Chatinier goed werd aangenomen. Met een simpele beweging speelde hij zich vrij op de zestienmeterlijn en haalde hard uit. Onhoudbaar voor doelman Stephan van der Niet van Voorschoten’97 viel de bal in de verre hoek binnen: 0-2. In dezelfde minuut werd het zelfs 0-3 door opnieuw  de linkerspits, nu op aangeven van Haitam El Marid. Een verrassende score omdat Voorschoten’97 qua veldspel zeker niet minder was dan Forum Sport. De Voorburgers gingen alleen effectiever met de kansen om.

In de rust werd bij Forum Sport Gijs Hebing gewisseld voor Maximilliano Do Sacramento Castro. Voorschoten’97 zette vanaf het begin meer druk, combineerde beter en werd daarmee ook gevaarlijker. Vooral over de linkerkant via de goed spelende Loyd van der Wilden kwam de thuisploeg gevaarlijk door. Het was aan doelman Justin van Look (spelend tegen zijn oude club) te danken dat Forum Sport de nul kon houden.

En terwijl iedereen eigenlijk verwachtte dat Voorschoten‘97 door te scoren terug zou komen in de wedstrijd kreeg Forum Sport via Haitam el Marid enorme kansen om op 0-4 te komen. Ook hier goed keeperswerk aan de andere kant van Stephan van der Niet. Bij Forum Sport nog twee wissels. De geblesseerde Mike de Graaf werd vervangen door Pjer Bom en iets later viel ook Orlando Agues Ribeiro in voor Lucius Gyamfi.

Twaalf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een penalty die hard door Thom Wijnalda werd binnengeschoten: 1-3. Het werden nog spannende minuten met een aandringend Voorschoten’97. Toen Forum Sport in de negentigste minuut een penalty kreeg, gooide Haitam el Marid de wedstrijd definitief op slot en kon Forum Sport met een 1-4 overwinning terug naar de Prins Bernhardlaan.

Komende zaterdag speelt Forum Sport de laatste 26 minuten uit bij Argon. De wedstrijd werd eerder bij een 2-2 stand gestaakt als gevolg van een ernstige blessure van een Argon Speler. Aanvang 14.30 uur.