Zaterdag 1A: Zwaarbevochten zege van sv Nootdorp op ZOB

In Zuidoostbeemster kreeg sv Nootdorp de punten niet cadeau. In de eerste helft kreeg ZOB een flink aantal kansen, maar kon die niet verzilveren. Na de thee scoorde sv Nootdorp de openingstreffer, maar bleef het duel spannend tot het eindsignaal.

Voor rust had sv Nootdorp haar handen vol aan thuisclub ZOB. De club uit Noord-Holland kreeg drie goede kansen, maar de Nootdorpse doelman Michael de Leeuw hield zijn team in de wedstrijd met een aantal goede reddingen.

Lat

Ook na de thee was het ZOB, dat als eerste gevaarlijk werd. De bal belandde echter op de lat en weer stond de thuisclub met lege handen. Waar het doelpunt voor ZOB niet valt, gebeurde dat wel aan de andere zijde. Joey van Maaren (foto) bracht sv Nootdorp op een 0-1 voorsprong.

Controle

De formatie van trainer Marco Jalink kreeg daarna meer controle over de wedstrijd. Pim Hulst zag een aantal kansen op de 0-2 verloren gaan. In de slotfase werd het nog echt spannend. Het duel had twee kanten op kunnen gaan, maar sv Nootdorp hield stand. Opnieuw stond doelman De Leeuw ook in het tweede bedrijf zijn mannetje: 0-1.