Zaterdag Hoofdklasse: FC ’s-Gravenzande doet zichzelf te kort

|||||||||||||

In de tiende speelronde stonden FC ’s-Gravenzande en DUNO Doorwerth tegenover elkaar. Beide ploegen doen wat betreft de stand niet veel voor elkaar onder en hebben hetzelfde aantal van dertien punten. In het seizoen 2019-2020 stonden de ploegen voor het eerst tegenover elkaar. Uit werd het een onverdiende 1-0 nederlaag en thuis werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Tekst: Jan Hoogenraad        |     Foto’s: Pieter Vermeer

FC ’s-Gravenzande speelt tot nu toe erg wisselvallig. Soms wordt er goed gespeeld met een ruime zege als resultaat, maar de week erna is het weer heel anders en wordt met grote cijfers verloren. De winnaar kan dus meer naar boven kijken en de verliezer zakt mogelijk nog verder naar onderen, want ook de staartploegen willen graag weer aansluiten.

In de aanvangsfase waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Dat leverde een eerste doelpoging op voor de gastploeg toen Keren Cifci kon inschieten, maar zijn inzet gepakt zag worden door doelman Jurrian Jouvenaar. De doelman reageerde kort hierna ook heel attent op een schot van Jardell Kruidbos en tikte de bal over de lat. Maar ook voor FC ’s-Gravenzande waren er mogelijkheden de score te openen. Op een voorzet van Dennis van Rijn kon Frank Broos net niet bij de bal komen na een kwartier spelen. In de 21e minuut kreeg hij de kans om nog tweemaal op het doel te schieten, maar wist de bal niet in het net te krijgen.

FC ’s-Gravenzande was het tweede gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij, bouwde de aanvallen soms goed op, maar in de afwerking ging het telkens mis. Op aangeven van Frank Broos schoot Yuri Westhoff over en een geplaatst schot van Frank Broos ging net naast. Ook Yordi Klepke was kansrijk op aangeven van Yuri Westhoff, maar ook hij schoot net naast. Nadat een inzet van DUNO Doorwerth door Jurrian Jouvenaar werd gestopt, kreeg in de 45e minuut Yuri Westhoff nog een kansje, maar zijn inzet leverde slechts een hoekschop op.

Direct bij aanvang van de tweede helft had FC ’s-Gravenzande drie kansen op rij om te scoren. Eerst schoot Yordi Klepke in, toen Yuri Westhoff en vervolgens Sander Koeleman, maar dat leverde geen doelpunt op. Als jullie dan niet scoren, doen wij het wel moeten de mannen uit Doorwerth gedacht hebben en dat gebeurde dus ook toen Faysal Shayesteh de bal achter Jurrian Jouvenaar schoot in de 53e minuut: 0-1. Na dit doelpunt trok DUNO Doorwerth zich terug op eigen helft en had niet zo’n haast meer. Hoe FC ’s-Gravenzande ook haar best deed, het was het allemaal net niet. Een schotje van Frank Broos was veel te zacht, Roy Vermolen schoot in de 71e minuut naast en op aangeven van Patrick Riep kopte Yuri Westhoff net naast. Dat deed ook Frank Broos op aangeven van Dennis van Rijn. In blessuretijd schoten bij één van de spaarzame uitvallen van DUNO Doorwerth Younes Corty en Samed Öztoprak de bal nog op de lat, waardoor een grotere nederlaag FC ’s-Gravenzande bespaard bleef.

Kortom FC ’s-Gravenzande was over de gehele wedstrijd gezien wel de betere ploeg, maar als je de kansen niet weet te benutten en de tegenstander doet dat wel, dan levert dat geen punten op.