Jack’s League: Excelsior Maassluis ziet Jong Sparta met volle buit vertrekken

||

Excelsior Maassluis kreeg Jong Sparta op bezoek. Bij rust keek het team van trainer Dogan Corneille tegen een 0-1 achterstand aan. Na de thee probeerde zijn ploeg er alles aan te doen om langszij te komen. Het zat de thuisploeg niet mee en vlak voor tijd deelde Jong Sparta de genadeklap uit: 0-2.

Tekst: Ton Beije                     |    Foto’s: Orange Pictures

In het duel tegen de jonge profs van Sparta kreeg gastheer Excelsior Maassluis de eerste echt goede kans in de wedstrijd. Omar El Baad kwam echter niet verder dan een inzet in het zijnet. Het eerste half uur weinig spektakel voor beide doelen. Een sluw schot van Spartaan Mohammed Tahiri vloog maar net over het doel van Jean-Paul van Leeuwen.

Het bleek uitstel van executie, want enkele minuten later was het wel raak en nam Jong Sparta de leiding. Patrick Brouwer schoot van grote afstand de bal achter doelman Van Leeuwen: 0-1. Voor rust probeerde ook Marouane Afaker het met een schot van afstand, maar nu werd het doel te hoog gezocht. In de stand kwam voor de pauze dan ook geen wijziging meer.

Gevaarlijk

Trainer Dogan Corneille stuurde de tweede helft dezelfde formatie het veld in. Al snel was Jong Sparta weer gevaarlijk via Marouane Afaker, maar hij schoot, na een goede actie, de bal over. Binnen tien minuten hadden de Rotterdammers weer een prima actie en kwam Excelsior Maassluis goed weg bij een schot op de buitenkant van de paal van Delano Vianello. Jong Sparta bleef het doel van de Tricolores bestoken en doelman Van Leeuwen moest handelend optreden bij een schot van Achraf Madi.

Bijna halverwege het tweede bedrijf kreeg Vincent van den Berg de kans om zijn ploeg naast Jong Sparta te brengen. Hij verscheen oog-in-oog met doelman Rijk Janse, die nog zijn vuisten tegen de inzet van de Excelsior-aanvaller kon plaatsen. Een kwartier voor tijd weer een prima mogelijkheid voor de thuisploeg, maar nu schoot Omar Ouali de bal op de voetbal van Sparta-goalie Rijk Janse. Excelsior Maassluis bleef het proberen. Een schot van Bram Wennekers ging maar net naast de voor Excelsior Maassluis verkeerde kant van de paal langs. Wat de gastheren niet lukte, daar slaagde Jong Sparta vlak voor tijd wel in. Marouane Afaker vond het vijandelijke net en zette Jong Sparta op 0-2, waarmee de wedstrijd was gespeeld.