Zondag 3A: Stompwijk’92 snoept eerste punten af van Voorschoten’97

Voorschoten’97 was niet in staat om haar zevende overwinning op rij te boeken in dit seizoen. Stompwijk’92 wilde niet aan de voortzetting van de goede reeks meewerken. SEP bleef bij AVV Alphen steken op een gelijkspel. ODB won met ruime cijfers van sv Madestein.

Stompwijk’92 leverde een goede prestatie door op eigen veld Voorschoten’97 op een gelijkspel te houden. De koploper kwam in het duel op voorsprong in de 25e minuut. Uit een hoekschop maakte Ferenc Merczel met het hoofd de 0-1. Halverwege de tweede helft kwam de equipe van trainer Patrick Kamperveen op gelijke hoogte. Invaller Stijn van Rijn stond net in het veld en kon meteen het net vinden. In de 1-1 stand kwam geen verandering meer tot het eindsignaal van de arbiter.

Kethel-Spaland heeft net als Voorschoten’97 nog geen nederlaag geleden. Nu waren de Schiedammers op de Brasserskade te sterk voor DHL. De Delftse ploeg moest een 0-1 nederlaag incasseren. Kethel-Spaland heeft nu nog vier punten achterstand op de Voorschotenaren, maar ook een duel minder gespeeld.

Overtuigend

ODB boekte een overtuigende overwinning op sv Madestein. Het uitduel werd met een 1-5 stand afgesloten. Quinten Piek nam twee doelpunten voor zijn rekening, waarvan één van de elfmeterstip. Ook Tim Vreeswijk was twee keer trefzeker. Het laatste doelpunt kwam op naam van Desley Koegler. Roel Brute schoot raak voor Madestein. John Poeran kreeg een rode kaart van arbiter John van Slooten.

De wedstrijd tussen Alphen en SEP eindigde in een 3-3 gelijkspel. In de tweede helft scoorden Marco van Blitterswijk en Tyler van Baalen (2x) voor de club uit Delft. SEP bezet de tweede positie met veertien punten uit zeven duels, maar voelt de hete adem van ODB en Kethel-Spaland in de nek.

Druk

De eerste 35 minuten van het duel tussen SVH en Taurus waren niet om aan te zien. Er werd in een heel laag tempo gespeeld. Daarna ging SVH meer druk naar voren zetten en kreeg de Haagse ploeg meer kansen. Een bal ging op de lat en bij een andere mogelijkheid werd voorlangs geschoten. Taurus sloeg toe uit de omschakeling. Luuk Halsema schoot de 0-1 binnen. Na de hervatting was SVH duidelijk de betere ploeg en werd het duel vooral op de helft van de studenten gespeeld. Uit een afvallende bal zorgde Younes el Mhamdi voor de gelijkmaker. Vervolgens was Rayvano van Alphen van elf meter trefzeker voor SVH en werd de overwinning alsnog binnengehaald: 2-1.

Gestaakt

Het duel tussen Sporting Leiden en WIK haalde het einde niet. Een speler van Sporting Leiden sloeg een Haagse tegenspeler, aldus WIK-trainer Geoffrey van Loenen (foto). Het werd daarna duwen en trekken en arbiter Sander van Schoonderwoerd uit Almere besloot het duel te staken in de 55e minuut. De stand was op dat moment 2-1 voor de Leidse thuisclub. Het doelpunt van WIK kwam op naam van Joey Doorschot.