Zondag 2D: Full Speed ‘gevierendeeld’ door COAL

In de strijd om plek vier tot en met zeven deed Full Speed zondagmiddag slechte zaken. De ploeg van Frank Verhaar (foto) ging in Rotterdam met 4-0 onderuit tegen directe concurrent COAL. Omdat Wilhelmus ook won (3-2 tegen HMSH), zijn de Delftenaren naar de zevende plek gekelderd.

Tekst: Hans Kulk

Full Speed gaat op dit moment niet met volle snelheid door de tweede klasse D heen. De laatste drie duels hebben ook geen winst opgeleverd voor Verhaar en consorten. Tweemaal een 3-3 gelijkspel tegen respectievelijk Laakkwartier en Concordia en zondagmiddag een ruime nederlaag bij het Rotterdamse COAL: 4-0.

Devies

Eigenlijk hadden de Delftenaren niet zoveel te duchten van de thuisclub. Desondanks zochten de bezoekers toch met een 1-0 achterstand de kleedkamers op. Even de ruggen rechten zou het devies zijn. Dat ging voor Full Speed helaas niet op. Direct na rust werd het namelijk 2-0 voor de gastheren.

Handdoek

Volle kracht vooruit dan maar? De ploeg van Verhaar wilde wel, maar zag Lesley Dijksman even later met tweemaal geel, binnen één minuut, het veld verlaten. Nadat COAL, volgens de twitteraar van Full Speed, ook nog eens op een dubieuze manier op een 3-0 voorsprong was gekomen, gooiden de Delftenaren de handdoek in de ring. Het leverde de thuisclub nog een vierde doelpunt op.

Door deze nederlaag is de ploeg van Frank Verhaar naar de zevende plaats in 2D gezakt. Het verschil met plek drie (Wippolder) is overigens slechts drie punten. Daar tussenin bevinden zich ook nog COAL (twee punten verschil), RKDEO en Wilhelmus (beide één punt verschil). Geen zorgen derhalve nog voor de Delftenaren, maar na drie duels zonder overwinning moet de bespeler van sportpark Kerkpolder wel uit een ander vaatje gaan tappen.

Op 21 november is het eerstvolgende competitieduel voor de withemden. Uit bij nummer twee Antibarbari. Een helse uitdaging voor de mannen van Verhaar.