Zondag 2D: Eerste overwinning voor Laakkwartier is binnen

||||||

Na zes duels zonder winst is het Laakkwartier eindelijk gelukt. De eerste overwinning van dit seizoen is een feit voor de ploeg van trainer Roel Zandbergen. ‘Lakwa’ versloeg het Vlaardingse VFC met 3-1.

Tekst: Hans Kulk            |       Foto’s: Fred Reuling

Bram Poons zal na de eerste overwinning van het seizoen niet over de tafels in de kantine hebben gelopen, blij moet ‘mister Lakwa’ zondagmiddag zeker zijn geweest. Zijn ploeggie won in eigen huis namelijk met 3-1 van VFC.

Al vroeg in het duel mochten de aanhangers van de thuisclub juichen. Conor ‘born in the usa’ Coward zorgde voor de 1-0 voor de rood-zwart geblokte ploeg van Roel Zandbergen. Na een bal op de paal van Mesud Hurya zorgde Coward óók voor de 2-0.

Tot een kwartier voor tijd was er voor Laakkwartier geen vuiltje aan de lucht. Totdat het bezoekende VFC de aansluitingstreffer binnenschoot: 2-1. Uiteindelijk maakte Chris Offerman aan alle onzekerheid een einde. Met zijn treffer werd het niet alleen 3-1 voor de thuisclub, ook konden Poons en consorten de eerste overwinning van het seizoen figuurlijk in de armen sluiten.

Maar er was nog een hoogtepunt aan de Jan van Beersstraat.  De pas 17-jarige Nigel Antonisse maakte zijn debuut in de hoofdmacht van ‘Lakwa’.

Het geluk kan even niet op voor de tweedeklasser, dat komend weekend alweer stevig aan de bak moet voor de beker. Zandbergen en consorten gaan namelijk op bezoek bij hoofdklasser TOGB.

Een wellicht onmogelijke klus, maar wie weet dondert het aanstaande zondag rood-zwart in Berkel en Rodenrijs. Op 21 november gaat Laakkwartier voor de competitie op bezoek bij rode lantaarndrager FC IJsselmonde. Wat zegt u meneer Poons, weer drie punten voor uw cluppie?

Het zou mooi zijn. Eerst maar even van deze overwinning genieten.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder