Zondag 2D: RKDEO ondanks flitsstart met lege handen tegen Antibarbari

|||||||||||||||||||||||||||

In Nootdorp kwam RKDEO prima uit de startblokken tegen Antibarbari. De thuisploeg had binnen een mum van tijd een 2-0 voorsprong te pakken, maar zag deze voor de rust al verdampen. In de tweede helft trokken de Rotterdammers het duel definitief naar zich toe.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Direct van de aftrap ging RKDEO-speler Irian Boeschoten richting het doel en tekende na twintig seconden voor de openingstreffer. Twee minuten later was het weer raak. Een voorzet van de linkerkant van Olaf Kramer kon voor het doel door Tommy Simonis worden ingetikt: 2-0. Acht minuten later was Antibarbari alweer terug in het duel. Een hoekschop werd door Maurice Vermeulen in tweede instantie in de verre hoek geschoten: 2-1.

Halverwege de eerste helft kreeg RKDEO nog een goede kans op een treffer. Quinten Hellemons kwam oog-in-oog met doelman Naud Veldman te staan. Veldman stopte de bal, maar had deze niet klemvast, Izzy Rosini probeerde alsnog de bal het doel in te werken, maar raakte het hoofd van de sluitpost, die na een blessurebehandeling verder kon spelen. Vlak voor rust viel de 2-2. Na een handsbal van Peter Simic kon Joe Thomas van elf meter de ruststand op 2-2 bepalen.

In het eerste kwartier na rust kreeg RKDEO drie kansen op een treffer. Een schot van Irian Boeschoten ging ruim over. Ook centrumverdediger Jack Doorschodt zag zijn inzet over het doel heen gaan.  In de 58e minuut kon Quinten Hellemons door de verdediging lopen, maar hij schoot vervolgens op de paal. RKDEO kreeg flink de kous op de kop. Een bal van de Rotterdammers ging net over het hoofd van Doorschodt heen. Samir Boujellad kon alleen op doelman Huub Koning af en schoot onder hem door de bal het doel in: 2-3.

Twee minuten later raakte Irian Boeschoten nog de lat en was het gedaan voor RKDEO. Antibarbari kreeg nog een aantal kleine kansen die niets opleverden. RKDEO-doelman Koning stopte zeven minuten voor het eindsignaal nog een inzet van William Kiers.