Zondag Hoofdklasse: TAC’90 verliest, maar kijkt terug op goede wedstrijd

Na een rustige voorbereiding toog TAC’90 in de winterse buien naar SJC in de badplaats Noordwijk, oftewel richting Chateau Meiland. Trainer Mario Koswal kon weer beschikken over een volledige selectiegroep, maar kleine ongemakken zorgden ervoor dat niet iedereen even fit aan de wedstrijd kon beginnen.

Tekst: Eugène Hercules

SJC presenteerde zich direct aan het eigen publiek. De lange spits Tom Duindam maakte het de Haagse verdediging direct moeilijk en kreeg twee mogelijkheden, die echter aan TAC’90-doelman Jhudamier Narchema wel besteed waren. Dezelfde Narchema leidde na tien minuten spelen een gevaarlijke counter van TAC’90 in door met een snelle uitgooi Abdelhak Bojaada te bereiken, die met een dieptepass de rappe Djameiro Rigters een mooie kans bood. Zijn schot ging echter net over. De bezoekers roken hun kans.

Overwicht

Onder aanvoering van spits Sinan Keskin en de vaak diepgaande middenvelder Bojaada werden de gasten onder druk gezet, maar het overwicht leidde vooralsnog niet tot Haagse doelpunten. De SJC-verdediging onder leiding van de 17-jarige doelman Leo Hoogervorst kon met kunst- en vliegwerk standhouden. Het thuispubliek geloofde daarom de eigen ogen niet toen onnodig balverlies door TAC’90 op de middenlijn leidde tot een ouderwetse counter. De al eerdergenoemde Duindam maakte het buitenkansje gretig af: 1-0. TAC’90 ging niet bij de pakken neerzitten en via een voorzet van Rensy Barradas maakte Mohammed El Ousrouti (foto) de meer dan verdiende gelijkmaker: 1-1. De overigens prima fluitende scheidsrechter Steve Janssen floot bij deze 1-1 stand voor de rust.

Enerverend

Direct na de pauze geselde Wesley Haasnoot namens SJC de paal en dat was de inleiding voor een bijzonder enerverende tweede helft. Beide ploegen probeerden naar hun mogelijkheden de aanval te zoeken. Vanuit de Haagse kant waren het vooral Rigters en Bojaada waar menige aanval begon. In de rug wisten zij zich gesteund door de defensieve middenvelder Jair Valerius, die de gaatjes dichtliep. Achterin hield het centrale duo Fernando Couvreur en Haafid Laari de deur op slot. Waar TAC’90 geen boekingen te incasseren kreeg, had SJC daarentegen vier gele kaarten nodig om de aanvallende intenties van TAC’90 te stuiten. Toen iedereen ervan uitging dat het op een gelijkspel zou uitdraaien, sloeg het noodlot voor de Hagenezen toe. Een zo op het oog onschuldige voorzet van SJC werd dusdanig ongelukkig geraakt door een Haagse verdediger dat deze zijn eigen doelman kansloos liet: 2-1. Daardoor ging SJC met de volle buit aan de haal en bleef TAC’90 met lege handen achter.

Na afloop was de Haagse ploeg natuurlijk teleurgesteld over het resultaat. Aan de andere kant was men wel tevreden over de manier van voetballen die op de mat was gelegd. Het afmaken van de kansen was echter niet het sterkste punt van TAC’90 en daar draait het uiteindelijk toch wel om.