Zondag Hoofdklasse: HBS legt voor rust basis voor zege bij SDO    

SDO verloor vorige week nipt bij RKAVV. Tegen HBS stonden zondag zes andere spelers in de basisformatie. Bij HBS mocht van trainer Bas Steffens David Kappel in de spits starten. Na het verlies van vorige week was ook HBS dringend aan een driepunter toe. En dat lukte ook in Bussum

Tekst: Ton Beije

Beide teams gingen fel van start. HBS smaakte het genoegen snel de openingstreffer te maken. Een knappe pass van Leroy Klootwijk bereikte Sieb Verheul (foto), die na een kapbeweging de SDO-doelman kansloos liet: 0-1. Vlak daarna kreeg Klootwijk zelf een kans te scoren, maar de doelman wist nu wel redding te brengen. Ook de volgende kans was voor HBS, maar het schot van Jim Roberti vanaf de rand van de zestien vloog naast het Bussumse doel.

Initiatief

HBS hield het initiatief, mocht al de nodige hoekschoppen nemen, terwijl doelman Luc Vurens nauwelijks in actie hoefde te komen. Toch gaf het scorebord nog steeds een stand van maar 0-1 aan. Datzelfde scorebord hield het na zo’n half uur spelen overigens voor gezien. Spits David Kappel probeerde het met een schot, maar de bal belandde op de vuisten van de SDO-doelman. Sieb Verheul had pech dat zijn kopbal nog net op de lijn werd weggehaald. Eindelijk wist dan toch Mathijs Harthoorn het vijandelijke net te vinden en tekende daarmee de 0-2 aan. Kansen waren er daarna nog voor Bryan Bröcker en Martijn le Congé, maar de rust kwam toch met die 0-2 stand.

Veldoverwicht

Ook in het tweede bedrijf begon HBS sterker en werkte weer aan een veldoverwicht. Dat resulteerde ook in een derde treffer voor de Kraaien. David Kappel verzorgde de voorzet en Berend Kaster knikte fraai binnen voor de 0-3. Gastheer SDO wist daarna de hatelijke nul weg te werken, al was men aan HBS-zijde van mening dat er een overtreding werd begaan op doelman Luc Vurens. De treffer telde echter wel: 1-3. Terwijl er nog een kwartier te spelen was, kwamen bij een 1-3 stand twee verse krachten in de ploeg bij HBS. Steffens bracht Luca van Leeuwen en Nathan Mbuyamba in.

Uitblinker

SDO wilde juist starten met een alles-of-niets offensief of Luca van Leeuwen bracht – bij zijn eerste balcontact – de stand op 1-4 op aangeven van uitblinker Sieb Verheul. Slap ingrijpen in de defensie bood de thuisploeg de gelegenheid terug te komen tot 2-4. Even daarna riep heel SDO om een strafschop, maar de scheidsrechter wilde daar – terecht – niets van weten. Bij een volgende kans voor HBS ging David Kappel voor eigen succes, terwijl Luca van Leeuwen helemaal vrij stond voor het SDO-doel. Ook HBS claimde een elfmetertrap, toen de doelman onbesuisd inkwam op David Kappel, maar ook nu wees de leidsman niet naar de stip. Jim Roberti kreeg nog een mogelijkheid toen hij alleen op de doelman af kon gaan, maar het bleef in Bussum bij 2-4.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder