Zondag Derde Divisie: Westlandia en EVV Echt blijven steken op gelijkspel

|||||||||||

Westlandia had graag voor eigen publiek de volle buit binnengehaald. Lang stond de formatie van trainer Cesco Agterberg ook op voorsprong, maar vijf minuten voor tijd moest het toch de gelijkmaker van EVV Echt toestaan: 1-1.

Tekst: Ton Beije            |     Foto’s: MFH-Design

In de aanvangsfase was het vooral aftasten en kregen zowel Westlandia als VVE nauwelijks een echte kans. Pech had Westlandia al een in de elfde minuut. Steve van Kesteren kwam in botsing met de doelman van de Limburgers en moest geblesseerd het veld verlaten. Niek Meijer kwam in zijn plaats in het veld.

Westlandia ging toch met een lekker gevoel de rust in, want het kwam in het eerste bedrijf op voorsprong. Kai Verbeek, de kleinste man van het veld, scoorde met een fraaie snoekduik de openingstreffer voor de gastheren: 1-0.

Na rust kwam Westlandia goed uit de startblokken, maar pogingen van afstand van Desley Bransen en Melvin Vissers hadden niet het gewenste effect. Beide spelers zochten het Limburgse doel te hoog. Na bijna een uur spelen was er een goede kans voor de thuisploeg om de marge te verdubbelen, maar Anwar Beeldstroo kon bij een voorzet net niet bij de bal komen. Terwijl de 1-0 nog steeds op het scorebord stond, kwam Westlandia een kwartier voor tijd goed bij een enorme kans voor EVV, die om zeep werd geholpen.

Met zo’n magere voorsprong van 1-0 was het duidelijk dat de Naaldwijkers nog een moeilijk laatste kwartier te gaan hadden, te meer daar EVV op zoek ging naar de gelijkmaker. Die viel dan toch vijf minuten voor tijd: 1-1. In de slotfase kregen beide teams nog kansen om alsnog de volle buit te pakken, maar slaagden daar niet in. Het bleef derhalve op de Hoge Bomen bij 1-1.