Oud-ADO-jeugdspeler Youri Regeer in definitieve selectie Onder 19

KNVB-coach Bert Konterman heeft 21 spelers opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal onder 19 jaar voor de eerste kwalificatieronde richting het EK 2022 in Slowakije. Tot die groep behoort ook Jong Ajax-speler Youri Regeer (foto), die tot 2017 deel uitmaakte van de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Oranje onder 19 neemt het tussen 10 en 16 november in Israël op tegen Moldavië, Cyprus en het gastland. Youri Regeer speelt voor zijn komt naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag bij Rijnsburgse Boys. In 2017 verkaste hij naar Ajax, waar hij in 202 zijn eerste contract tekende. Hij speelt nu in het team van Jong Ajax, tegenstander van ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie.

Selectie

De definitieve selectie bestaat uit de volgende spelers: Julius Dirksen (Ajax), Kian Fitz-Jim (Ajax), Naci Ünüvar (Ajax), Youri Regeer (Ajax), Fedde de Jong (AZ), Myron van Brederode (AZ), Lennard Hartjes (Feyenoord), Mimeirhel Benita (Feyenoord), Bjorn Meijer (FC Groningen), Dani van den Heuvel (Leeds United), Robin Roefs (NEC Nijmegen), Xavi Simons (Paris Saint-Germain), Gabi Caschili (PEC Zwolle), Samir Lagsir (PEC Zwolle), Aron van Lare (PSV), Mylian Jimenez (PSV), Emmanuel Emegha (Sparta Rotterdam), Farouq Limouri (Sparta Rotterdam), Jafar Bynoe (Sparta Rotterdam), Mees Rijks (FC Utrecht), Justin Hubner (Wolverhampton Wanderers).

Programma

Oranje O19 werkt in Israël het volgende programma af:
Woensdag 10 november 11.00 uur Nederland – Moldavië (IFA Complex, Shefayim)
Zaterdag 13 november 11.00 uur Nederland – Cyprus (IFA Complex, Shefayim)
Dinsdag 16 november 16.00 uur Israël – Nederland (Netanya Stadion, Netanya)

*De aanvangstijden zijn de Nederlandse tijden. In Israël is het een uur later dan in Nederland.

De laatste keer dat het Nederlands elftal onder 19 jaar deelnam aan het EK, was in 2017 in Georgië, waar Oranje de halve finales haalde. Voor het EK in 2018 en 2019 wist Nederland zich niet te kwalificeren. De EK’s in Noord-Ierland (2020) en Roemenië (2021) werden gecanceld vanwege de coronapandemie.

EK 2022 Onder 19 in Slowakije

In de eerste ronde van de EK-kwalificatie spelen er 52 landen in 13 groepen. De nummers één en twee plaatsen zich, evenals de beste nummer drie gemeten over alle groepen, voor de finaleronde van de EK-kwalificatie, de zogenoemde Eliteronde. In de Eliteronde stroomt Portugal in en spelen er 28 landen om zeven startbewijzen voor het EK 2022. Gastland Slowakije is automatisch geplaatst voor de eindronde. Het EK 2022 wordt gehouden van zaterdag 18 juni tot en met vrijdag 1 juli 2022.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder