Warming-up Hoofdklasse (zo): Maurizio Ceccucci: ,,Wederom moeilijk duel”

Vorige week verrichte RKAVV een prima prestatie door het hooggeplaatste Be Quick 1887 in Groningen te verslaan. Het was ook de vierde wedstrijd waarin geen tegentreffer werd geïncasseerd. Vandaag is het voorkomen van doelpunten weer belangrijk. Tegenstander Alphense Boys heeft het, op één na, meeste aantal doelpunten gescoord in de Hoofdklasse.

Tekst: Pieter Donath

Op sportpark De Bijlen in Alphen aan den Rijn staat vanmiddag een voor beide teams belangrijke wedstrijd geprogrammeerd. Op een gedeelde vijfde plaats met 15 punten uit 9 wedstrijden zal straks blijken welke ploeg blijft meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen. Qua gescoorde doelpunten is Alphense Boys in het voordeel, want het maakte er liefst twintig. RKAVV scoorde ‘slechts’ veertien keer. Trainer Maurizio Ceccucci (foto) kijkt terug en vooruit op de wedstrijden en is blij met het beperkte aantal geblesseerde spelers.

Hoe kijk je terug op de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Be Quick 1887?

,,Zeer tevreden. Ik was trots op de ploeg hoe ze het strijdplan tot uitvoer hebben gebracht. En dat was best lastig omdat Be Quick ons in het begin verraste met een andere speelwijze dan de week ervoor. Wij moesten tijdens de wedstrijd wat kleine omzettingen doen.”

Was het gezellig in de bus tijdens de lange rit uit Groningen?

,,Wij speelden een prima wedstrijd en pakten drie punten. Dat maakte de terugreis een stuk aangenamer.”

Alphense Boys won de laatste twee wedstrijden. Hoe kijk jij naar dat duel uit?

,,Het wordt wederom een moeilijke wedstrijd. Alphense Boys heeft wat routine ingeleverd, maar heeft wel een aantal jonge talentvolle spelers in de ploeg. Ik ben blij dat we al een aantal weken nauwelijks spelers in de ziekenboeg hebben.”

Na koploper Hoogeveen met 28 doelpunten uit tien wedstrijden (één wedstrijd meer dan RKAVV en Alphense Boys) scoorden de Alphenaren het meest tot nu toe. Is dit belangrijk?

,,Dit is zeker een aandachtspunt.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder