Warming-up Jack’s League: John Blok: ,,IJsselmeervogels mooie uitdaging”

|

Scheveningen wil zo graag voor eigen aanhang weer een succesje behalen. Zaterdag komt IJsselmeervogels op bezoek, dat ook geen geweldige start van de competitie kent. Op publiek welkom is, zal vanavond bij de persconferentie duidelijk worden.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen speelde afgelopen weekend uit tegen Quick Boys. Een leuke wedstrijd was het niet volgens trainer John Blok (foto): ,,De afgelopen jaren hebben we mooie wedstrijden gespeeld op Nieuw Zuid, maar afgelopen zaterdag was het een teleurstellende wedstrijd. Eigenlijk waren de twee vrij geweldige trappen waaruit Quick Boys scoorde ook gelijk de enige hoogtepunten. Beide ploegen worstelden met de wind en zichzelf waardoor het nooit echt leuk werd.”

Probleem

Blok weet ook waar momenteel het probleem ligt bij zijn ploeg. Er werd tot nu toe slechts achtmaal het vijandelijke net gevonden. ,,Natuurlijk creëren en scoren we te weinig. De ploeg is door de steeds wisselende absenties momenteel ook niet helemaal in balans. Het enige dat we kunnen doen is hard blijven werken en trainen op de dingen die beter moeten. Een overwinning is vaak het beste medicijn.”

Blessures

Toch was voorafgaand aan het seizoen de verwachting, dat het aanvallend beter zou zitten. Blessures spelen de ploeg duidelijk parten. Blok beaamt dat: ,,Zo is het ook. En spelers die terugkomen hebben toch ook vaak wat tijd nodig om weer op niveau te komen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat we momenteel wat ervaren spelers missen die de jongere spelers kunnen helpen.”

Geen paniek

Reden voor paniek is er niet op Houtrust. Scheveningen is vaak genoeg ster teruggekomen uit een moeilijke positie, weet ook de trainer. ,,Zeker geen paniek. We wisten natuurlijk ook van tevoren dat het een lastig en zwaar seizoen zou worden. Kijk naar de gerenommeerde ploegen die bij ons in de beurt staan en je weet genoeg over de sterkte van deze competitie.”

IJsselmeervogels komt zaterdag op bezoek op Houtrust. Het verloor afgelopen zaterdag ook met 2-0, maar dan thuis tegen Katwijk. Ook die ploeg zal zeker niet tevreden zijn over het seizoen tot nu toe. Blok: ,,Katwijk heeft veruit de beste selectie van de Jack’s League, daar kun je van verliezen, maar over het eerste gedeelte van het seizoen zullen ze in Spakenburg inderdaad niet tevreden zijn. Gelukkig voor hen is topspits Van den Meiracker terug en zijn ook Rosheuvel en stadsgenoot  Sanchez Angulo hersteld. Zo langzamerhand hebben zij dus weer een complete selectie.”

Een mooie uitdaging dus voor zaterdag, bovendien wil Scheveningen haar thuispubliek weer een keer op een overwinning trakteren. ,,Dat is inderdaad een mooie uitdaging”, ziet ook Blok. Dan een blik op de personele bezetting. Kevin Gomez Nieto is er niet bij (Blok: ,,hij is deze week succesvol geopereerd”). Ook Lex Immers, Mitchell de Vlugt en Robbert van Koesveld ontbreken nog.

Het is nog even afwachten of het trouwe publiek de wedstrijd kan aanschouwen. IJsselmeervogels is een interessante tegenstander. De geluiden gaan, dat er geen publiek meer is toegestaan bij wedstrijden. Vraag is of dat vanavond wordt meegedeeld bij de persconferentie en wanneer dat ingaat.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder