Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens (HBS): ,,We zijn goed voorbereid”

HBS wil het succes van vorig weekend, een overwinning bij SDO, graag voortzetten. VOC is zondag de tegenstander. Ook de Rotterdammers willen het succes van het laatste duel – ruimte zege op TOGB – graag een vervolg geven.

Tekst: Ton Beije

HBS pakte vorig weekend belangrijke winst in Bussum bij SDO. Bas Steffens (foto) daarover: ,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Zowel aan de bal als zonder bal. Veel kansen gecreëerd en dik verdiend gewonnen.”

Het was voor HBS van belang om door die winst vooral afstand te nemen van de onderste regionen. Trainer Steffens had een iets andere versie. ,,Wij bekeken het vanuit een andere optiek, namelijk de  aansluiting met de top drie naar boven te behouden.”

Zelfvertrouwen

Zondag wacht voor HBS op sportpark Craeyenhout de wedstrijd tegen het Rotterdamse VOC. Dat tankte vorig weekend veel zelfvertrouwen door op eigen veld ruim met 5-1 te winnen van TOGB. Ook Steffens staat even te kijken van die ruime winst. Overigens is VOC niet onbekend voor HBS. Steffens: ,,Zoals elke week zijn we goed voorbereid en hebben we weer nuttige info van onze tegenstander gekregen.”

Selectie

Het thuispubliek, als dat overigens zondag aanwezig mag zijn, is nog niet echt verwend dit seizoen. HBS wist slechts eenmaal een driepunter op Craeyenhout binnen te halen. ,,Dat klopt en we krijgen zondag weer een kans om dit recht te zetten”, stelt Steffens nuchter vast. De selectie voor het duel tegen VOC is hetzelfde als vorig weekend tegen SDO. ,,Alleen Tjeerd Westdijk, die verleden week vader is geworden van een prachtige zoon, is er nu ook weer bij. Hij was afwezig tegen SDO”, aldus Steffens.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder