Warming-up Derde Divisie (zo): Paul v.d. Zwaan: ,,Met vol vertrouwen naar DEM”

Qua resultaten gaat het niet goed met Quick. Afgelopen zondag werd thuis verloren van vv Hoogland, dat lager op de ranglijst stond. Komende zondag moet DEM in Beverwijk, de hekkensluiter, worden bestreden. Het wordt tijd dat na vier opeenvolgende nederlagen het tij gekeerd wordt.

Tekst: Pieter Donath

RKVV DEM (Door Eendracht Macht) won de laatste twee wedstrijden, van OSS’20 en Hercules. Het wordt dus een zware klus voor de Haantjes op sportpark DEM. Voor trainer Paul van der Zwaan (foto) is er veel werk aan de winkel om de ploeg positief ingesteld te houden na de vier achtereenvolgende nederlagen, waarin wel redelijk goed werd gespeeld. Punten zijn wel nodig nu Quick in de staartgroep van de ranglijst is geraakt. Paul van der Zwaan gaat nader in op wat er deze week gebeurd is en hoe het gevoel is richting de wedstrijd tegen DEM.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen vv Hoogland?

,,Het afgelopen weekend met de wedstrijd tegen Hoogland was exemplarisch voor het seizoen van ons tot nu toe. Verlies waarvan je achteraf denkt hoe is dit mogelijk? Hele wedstrijd dominant en in controle, maar uiteindelijk wel met lege handen staan. Het is ons dit seizoen al veel te vaak gebeurd en het kan dus niet iedere keer worden toegeschreven aan pech. Moeilijk de vinger erachter te krijgen. We spelen redelijk, maar komen te weinig tot kansen en dus doelpunten. Dat is frustrerend en gaat knagen aan het gevoel.”

Hoe hou je de groep positief en met vertrouwen in goed een resultaat?

,,Deze week hebben we als groep bij elkaar gezeten. Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen en daaruit bleek dat de groep nog steeds positief in elkaar steekt. De neuzen wijzen dezelfde kant op en men realiseert zich dat ieder voor zich en de groep als geheel zijn verantwoordelijkheid moet nemen in het ombuigen van deze negatieve periode. Het was goed te zien dat dit groepsproces positief was. Aan ons nu om het te vertalen naar resultaten die bij ons spel horen.”

DEM won de laatste twee wedstrijden. Hoe benaderen jullie deze wedstrijd?

,,DEM zit in een periode, waarin wij graag zouden komen. Het kan dus een interessante wedstrijd worden. Wij gaan er opnieuw met vol vertrouwen aan beginnen en met het groepsgevoel dat ik de afgelopen week heb gezien heb ook ik daar een goed gevoel bij.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder