Warming-up Derde Divisie (zo): Westlandia moet wegkomen uit gevarenzone

Westlandia gaat zondag op bezoek bij Hollandia. De Westlanders hebben al zeven competitiewedstrijden op rij niet gewonnen. De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden was zes jaar geleden, toen werd er verloren in Hoorn. Westlandia heeft na elf wedstrijden één punt meer dan Hollandia.

Tekst: Willem Lenting

Westlandia heeft vorige week tegen EVV met 1-1 gelijkgespeeld. De toeschouwers op de Hoge Bomen zagen dat de mannen van trainer Cesco Agterberg (foto) voldoende kansen creëerden. Ook werd tot aan de laatste seconden gestreden voor een beter resultaat. De Westlanders wachten inmiddels al bijna twee maanden op een zege. Na de 3-0 overwinning op 12 september tegen Blauw Geel’38 volgden louter nederlagen en gelijke spelen. Cesco Agterberg pakte tijdens de zeven wedstrijden dat hij als eindverantwoordelijke voor de groep staat pas drie punten. Daardoor zijn de Naaldwijkers inmiddels afgezakt naar de vijftiende plaats in de competitie.

Gevarenzone

HVV Hollandia (Hoornse Voetbalvereniging Hollandia) is opgericht op 1 september 1898. Het speelde voor de tweede jaar op rij in de Derde Divisie. Acht keer was Westlandia te gast op het Julianasportpark, maar alleen in het kampioensjaar 2008-2009 wonnen de Westlanders met 1-0. In twee duels werd gelijkgespeeld. Door de lockdown dateert de laatste ontmoeting uit maart 2015 (1-0 nederlaag). Hollandia promoveerde twee jaar geleden als kampioen van de hoofdklasse naar de Derde Divisie. Door het seizoen 20-21 ging in oktober al een snel een streep. Ze hadden toen na vijf duels zeven punten. Belangrijke speler bij Hollandia is Daan Buurman. Buurman scheurde het vorige seizoen zijn voorste kruisband en is sinds een paar maanden weer topfit. Trainer is sinds drie jaar Anand Jagdewsing. Jagdewsing promoveerde in zijn eerste seizoen naar de Derde Divisie. Dit seizoen is dus feitelijk het eerste echte seizoen voor de Noord-Hollandse club in de Derde Divisie. Tot nu toe zijn de resultaten wisselend. Thuis werden in vijf wedstrijden vijf van de negen punten behaald, waarbij de 1-1 tegen koploper OFC in het oog springt. Wat verder opvalt is dat het op eigen veld weinig doelpunten tegen krijgt. In de komende weken treffen de Westlanders directe concurrenten uit het rechterrijtje. In deze periode zullen de mannen van Cesco Agterberg punten moeten gaan pakken om weg te komen uit de gevarenzone.

Afwezig

Cesco Agterberg kan niet beschikken over Edgar Leerdam, Brendan Vrede, Kevin Schutte, Wesley Goeman, Remon van Bochoven, Steve van Kesteren en Jedsel Markes. De wedstrijd begint op Juliana Sportpark om 14.00 uur. Volgende week speelt Westlandia een thuiswedstrijd tegen DEM uit Beverwijk.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

 

Lees verder