Beker: Voorschoten’97 bekert verder ten koste van Westlandia

Op Sportpark Adegeest was eersteklasser Voorschoten’97 een maatje te groot voor Westlandia. De groengele formatie won na een 2-1 ruststand met 6-2. Voorschoten’97 plaatst zich door deze zege voor de volgende ronde.

In het bekerduel met Westlandia kreeg Voorschoten’97 de eerste mogelijkheid op een doelpunt. Daarna was het de beurt aan de tweedeklasser uit Naaldwijk. Zowel Rick van Schie, Sven Enthoven als Stefan Bron konden de kansen niet verzilveren. In de 25e minuut opende Voorschoten’97 de score. Een voorzet van Loyd van der Wilden werd door Oualid Maatoug binnengekopt.  Een minuut later zag Tim van der Voort de bal uit een vrije trap over het doel van Voorschoten’97 heen gaan.

Schietkans

Met nog acht minuten op de klok in de eerste helft kreeg Nick Guijt een vrije schietkans en kwam de 2-0 op het bord. Tim van der Voort had kort daarvoor de bal aan de andere kant net naast geschoten. Westlandia kwam in de veertigste minuut weer terug in het duel. Een voorzet van Marvin Vollebregt werd door Stefan Bron in de touwen gewerkt. Vlak voor rust miste Thom Wijnalda (foto) nog de kans op de 3-1.

Trefzeker

Kort na de hervatting was Wijnalda wel trefzeker. Al na drie minuten schoot de aanvaller uit de rebound de 3-1 binnen. Westlandia toonde weer veerkracht en kwam na bijna een uur spelen op 3-2. Opnieuw was Tim van der Voort trefzeker. De vreugde was van korte duur. Kort daarna was ook Thom Wijnalda voor de tweede keer doeltreffend: 4-2. Wijnalda bleef op dreef en tekende niet veel later ook voor de 5-2.

Tien minuten voor tijd kreeg Tim van der Voort nog kans om te scoren. Zijn kopbal miste de juiste richting. In de slotseconden had Oualid Maatoug het laatste woord en zorgde voor een 6-2 eindstand.