Zaterdag 4D/4E: Forse zege FC Zoetermeer, winst voor HPSV en Haagse Hout

|||||||||||||||||||||

In 4D klimt FC Zoetermeer op de ranglijst na een overtuigende overwinning op FC Banlieue. Haagse Hout was in een kelderduel DVC de baas. HPSV boekte een goed resultaat door Semper Altius aan de zegekar te binden.

Tekst: Roland van der Linden          |      Foto’s: Aad van der Knaap

4e klasse D

FC Zoetermeer leverde een goede prestatie in Rotterdam. Tegen FC Blanlieue werd een half dozijn treffers binnengeschoten. Bij rust hadden de mannen van trainer Leroy Vaes al een 3-0 voorsprong opgebouwd na doelpunten van Djamil el Messaoudi en Jelle Hak (2x). Na de thee kon FC Zoetermeer nog drie keer het net vinden. Na een doelpunt van Billy Oudshoorn zorgden Jelle Hak en Djamil el Messaoudi voor een 6-0 eindstand.

4e klasse E

De eerder gespeelde wedstrijd tussen DVC en Haagse Hout kwam in de drieëndertigste minuut bij een 0-0 stand een voortijdig einde. In de resterende zevenenvijftig minuten begon Haagse Hout erg voortvarend. Al in de tweede minuut van de hervatting zette Nana Nyame met een aantal schijnbewegingen de DVC-verdediging op het verkeerde been en rondde knap af. De bezoekers domineerden in de twaalf resterende minuten van het nog te spelen eerste bedrijf. Vier minuten later zette Nana Nyame met een afgemeten pass Ouail Haddadi vrij voor het Delftse doel en liet met een harde schuiver doelman Joey Niemeijer van DVC kansloos: 0-2.

In de tweede helft bleven de bezoekers de greep op DVC behouden. De verdediging van de formatie van trainer Dennis Glasbergen van DVC had echter meer vat op de Haagse aanvallers gekregen waardoor het doel van de Prinsenstad-bewoners nog slechts één keer werd doorboord. Guido Martin gooide halverwege deel twee de wedstrijd in het slot: 0-3. Een mogelijkheid om voor Delftenaren de eer te redden kreeg Lannthrick Grigorius, maar hij strandde op de sluitpost van de mannen van trainer Boris Sahin.

In het Zuiderpark was HPSV te sterk voor Semper Altius. De politiemannen hadden bij rust een 4-1 voorsprong te pakken. In de tweede helft konden de Rijswijkse bezoekers beter tegenstand bieden en kwamen nog terug tot -42. Voor rust scoorde Mitchel Burgwal voor Semper Altius. Na de thee was Maurits van Straaten doeltreffend.