Zaterdag 1A: Scheidsrechterlijke dwaling kost Forum Sport punt(en)

De wedstrijd Argon – Forum Sport, die aan het begin van dit seizoen werd gestaakt als gevolg van een ernstige blessure van één van de Argon-spelers, werd zaterdag uitgespeeld. Er waren nog 26 minuten te gaan, te beginnen bij een 2-2 stand. Logisch, dast beide ploegen vol voor de winst gingen.

Tekst: Jean Nederlof

Aanvankelijk had Argon het beste van het spel. In de vijfde minuut (eigenlijk dus de 68e) een gevaarlijke aanval van de ploeg uit Mijdrecht, maar de bal viel op de lat boven doelman Justin van Look (foto). Na een minuut of vijf nam Forum Sport het initiatief over. In korte tijd kregen de Voorburgers vijf mogelijkheden om de stand naar 2-3 om te buigen. Pech en buitengewoon goed keeperswerk van doelman Marijn van Wandelen van Argon voorkwamen dat.

Overtreding

En dan de 84e minuut. Een aanval over rechts van Argon. Verdediger Timo Ploemen van Forum Sport werd op grove wijze in de rug gelopen. Een duidelijke overtreding. Maar scheidsrechter Nurretin Eren dacht daar anders over.  Hij wuifde de overtreding weg en daardoor kon Mika Keizers scoren: 3-2. Dat de scheidsrechter begreep dat hij fout zat liet hij blijken door de resterende tijd veel voordeel aan Forum Sport te geven en liefst zeven minuten (!) langer te laten spelen. Alsof hij hoopte dat Forum Sport nog gelijk zou komen. Het mocht niet baten.

Excuses

Ook Argon baalde van de manier waarop het toch nog drie punten pakte. Na afloop bood de technische staf excuses aan voor de wijze waarop Argon uiteindelijk de winnaar werd van het restant van dit duel. Dat toont ook de sportieve instelling van de gastheren. Voor Forum Sport een uiterst vervelende apotheose. Spelen voor de winst, sterker zijn en toch verliezen door een arbitrale misser!