Beker: Eenvoudige overwinning voor DHC op DBGC

||||||||||||||||||||||

DHC speelde zaterdag thuis voor de beker tegen zaterdag tweedeklasser DBGC uit Oude Tonge. Hoewel slechts een enkeling van de (weinige) aanwezigen dit nog wist – en zelfs bij aanwezig was geweest – speelden DHC en DBGC ooit op zondag tegen elkaar in de competitie. Dat was in de eerste klasse en wel in het seizoen 1978-1979. In september 1978 won DHC toen thuis met 6-1. Doelpuntenmakers waren toen onder meer Wim van Zinnen, Rob Eckhardt en Leo Rontberg.

Tekst: Wicher Schreuders           |         Foto’s: Sander de Hollander

De ploeg van trainer Arie van der Padt verscheen niet compleet aan de start. Sommige spelers ontbreken al wat langer, zoals Jessy Nauman (blessure) en Nabil Hadui (geschorst). Nu begonnen ook Nick Hasper, Roy Speelman, Frank de Lange en Jordy Brouwer in de dug-out. Van hen kwam ver in de tweede helft alleen Brouwer nog in het veld, alsmede tweede elftalspeler en debutant in het eerste Storm de Kam.

DHC speelde ook nu een groot deel van de wedstrijd eigenlijk alleen op de andere speelhelft. Pas na 25 minuten werd een eerste voorzichtige doelpoging van de kant van DBGC genoteerd, maar de bal rolde naast het doel dat werd verdedigd door tweede doelman Hylke van der Burg. De thuisclub stelde daar, ondanks veelvuldig balbezit, ondanks aardig combinatiespel niet al te veel gevaar tegenover. Een goed afstandsschot van aanvoerder Jeffrey van Roon werd door DBGC-goalie Roy Nieuwland met zijn been ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Jerone Goodett werd bij een passeeractie in het strafschopgebied ten val gebracht, maar scheidsrechter Michael Lindhout (Leiden) wuifde de Delftse claims om een penalty weg.

Na 35 minuten eindigde een fraaie combinatie tussen Joey Emmerink en Youri Kooijmans bij Emmerink, maar ook nu was doelman Nieuwland een sta-in-de-weg. Na een kleine veertig minuten leek DBGC tegen alle logica in op voorsprong te komen, toen een schaars schot van hun kant door DHC-doelman Hylke van der Burg pas na de rebound kon worden gered, nog net voor de doellijn. Toch zou DHC kort voor de theepauze de score openen. Na een pass van Dyrell Dongor legde Ilias Kariouh de bal terug op Vincent Romeijn, die van afstand keurig inschoot: 1-0.

Na de doelwisseling verdubbelde DHC al snel de voorsprong tot 2-0 via een fraai schot van Ilias Kariouh in de bovenhoek. Daarna bleven meer doelpunten heel lang uit, ondanks het aanhoudende veldoverwicht. Jeffrey van Roon schoot eerst nog een vrije trap op de kruising. Na een kleine tachtig minuten kwam een pass vanaf rechts van Quinten van der Kraaij via de binnen het strafschopgebied half-vallende Jordy Brouwer nog net bij Ilias Kariouh, die daarna eenvoudig kon scoren: 3-0. Slechts enkele minuten later een aanval over de rechterkant, waarbij Jordy Brouwer de bal op Quinten van der Kraaij speelde, die vervolgens goed voor gaf op de inkomende Youri Kooijmans die de 4-0 kon inschieten.

DHC bekert verder. Na deze ronde zijn er nog 32 clubs in de bekerstrijd. De volgende ronde staat gepland midweeks in de week van 8 februari 2022. Voor de winnaars van die ronde volgt in het weekend van 5/6 maart de achtste finale (16 deelnemers).