Vrouwen: Fraaie zege ADO Den Haag beloften, pak slaag voor RKDEO

In de beloftencompetitie boekte ADO Den Haag een nuttige overwinning op Sparta. De Haagse vrouwen blijven door deze zege goed meedraaien. RKDEO kreeg flink klop van Winkel. DSVP sloot het duel met Die Haghe af met een victorie.

Tekst: Roland van der Linden

Beloftencompetitie

De beloften van ADO Den Haag behielden hun plaats in de subtop met een overwinning op Sparta. In Rotterdam wonnen de Haagse beloften met 1-3. De Haagse treffers kwamen van Liz Rijsbergen (foto), Lotte Spekreijse en Anne van Egmond. ADO Den Haag bezet de vierde plaats op grote afstand van koploper PSV.

 1e klasse C

Voor RKDEO lijkt het niveau van de eerste klasse dit jaar te hoog gegrepen. De Nootdorpse vrouwen konden in het uitduel bij Winkel, dat ook geen hoogvlieger is, geen indruk maken. RKDEO kreeg met maar liefst 9-0 klop en blijft puntloos onderaan bengelen.

2e klasse B

Die Haghe en DSVP moesten nog aantreden voor een half uur spelen. Het duel werd aangevangen met een 1-3 score op het bord. Op Sportpark Ockenburgh kwam geen verandering in de stand meer, waardoor de club uit Pijnacker er met de punten vandoor ging. DSVP klom door de overwinning naar de derde positie. Die Haghe is nu hekkensluiter.

3e klasse B (zo)

SEP 2 bood goed tegenstand aan het veel hoger geklasseerde Football Factory. De Delftse vrouwen konden net niet voor een verrassing zorgen. In Leiden werd een 1-0 nederlaag geleden.

3e klasse E

Concordia speelde voor Sinterklaas tegen FC Rijnvolgels 2. De tegenstander uit Katwijk pakte ze voor rust gretig uit: 0-3.  In de tweede helft had Concordia veel meer het heft in handen en voerde de boventoon in het duel. Het leverde maar één treffer op. De eer werd gered door de Luna van de Wal, die eindstand bepaalde op 1-3. De reserves van DSVP verstevigden hun positie in de middenmoot met een 4-0 overwinning op Graaf Willem II-VAC.

Beker

sv Den Hoorn opende de score in het bekerduel met Olympia. Renée van Drongel tekende voor de 0-1. De Goudse ploeg kwam terug in het duel en nam een 2-1 voorsprong. sv Den Hoorn ging alles of niets spelen. In de slotfase zorgde weer Renée van Drongelen ervoor, dat met een geplaatst schot de stand weer in evenwicht kwam: 2-2. sv Den Hoorn kreeg zelfs nog een kans op een derde treffer, maar kon die niet verzilveren. In de strafschoppenserie was Olympia met 4-3 net de betere.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder