Derde Divisie (zo): Westlandia zakt na verlies naar onderste regionen

In Hoorn leed Westlandia een nederlaag tegen HVV Hollandia. Voor de Westlanders een kostbaar verlies. Ze werden gepasseerd op de ranglijst door de tegenstander en zakten naar een zestiende plaats.

In de zevende minuut was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Verdediger Daan Buurman kopte de bal net naast het doel. Dertien minuten later leverde een counter van Hollandia opnieuw gevaar op. Jay van Ooijen schoot de bal in het zijnet. Met nog tien minuten te gaan was het opnieuw Van Ooijen die gevaar stichtte, maar hij vond Westlandia-doelman Jack Morauw op zijn pad.

Afstandsschot

Vlak voor rust was Hollandia twee keer dicht bij een treffer, maar de bal werd evenzoveel keer van de doellijn gehaald. De laatste kans voor rust was voor Westlandia. Een afstandsschot van Kai Verbeek eindigde op de lat, waardoor de ruststand 0-0 bleef.

Raak

Hollandia kwam het beste uit de startblokken na de hervatting. Na zeven minuten stond Jay van Oosten opnieuw oog-in-oog met Morauw en weer leverde het geen treffer op. Na bijna een uur spelen was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een hoge bal werd door Sven Deen tot doelpunt verheven: 1-0. In de zeventigste minuut zag Naaldwijker Desley Bransen een schot net over het doel gaan.

Met nog ruim een kwartier te gaan kwam Westlandia met tien man te staan. Een overtreding net buiten het strafschopgebied leverde Anwar Beeldstroo (foto) de rode kaart op. Hollandia profiteerde meteen. De vrije trap werd door Boud Stevens het doel ingeschoten: 2-0. Deze stand bleef tot het eindsignaal op het bord staan.