Standaardteams moeten verplicht uitwijken naar kunstgras

Nu de herfst definitief is ingetreden komt het ook weer vaker voor dat het hoofdveld (natuurgras) niet bespeelbaar is en standaardteams moeten uitwijken naar een (goedgekeurd) kunstgrasveld.

Door de druk op het speelschema vanwege de gevolgen van de coronacrisis is het vanaf 20 november verplicht om bij een gedeeltelijke afgelasting met het eerste elftal altijd uit te wijken naar het kunstgrasveld. Dit geldt ook voor verenigingen die eerder hebben aangegeven niet van het eigen kunstgrasveld gebruik te maken.

Deze maatregel moet ervoor zorgen dat – in dit onzekere seizoen – zoveel mogelijk wedstrijden gespeeld kunnen worden en zo de competities tot een goed einde gebracht kunnen worden.

Regeling

Deze regeling geldt alleen voor eerste elftallen mannen senioren veldvoetbal en is van toepassing op alle competities van de eerste klassen standaard en lager. Deze regeling geldt ook bij inhaalwedstrijden in de avond, wanneer het betreffende kunstgrasveld beschikt over een lichtinstallatie en bij een gedeeltelijke afgelasting van bekerwedstrijden.

Voor de landelijke competities (Tweede en Derde Divisies en Hoofdklassen) geldt deze verplichting vooralsnog niet. Meer informatie hierover is terug te vinden in het Handboek competitiezaken amateurvoetbal (artikel 2.3.7.)

Bron: KNVB

Lees verder