Warming-up zaterdag 1A: sv Nootdorp kan achtervolger op afstand houden

In 1A hoopt sv Nootdorp Monninckendam op afstand te houden. Die Haghe wil graag van de laatste plaats afkomen en sv Honselersdijk kan – na tweemaal winst – in drie duels aansluiting krijgen met de middenmoot.

Tekst: Ton Beije

VELO staat voor een zware, maar zeker ook uitdagende klus om te proberen koploper WV-HEDW in eigen huis punten afhandig te maken. De ploeg van trainer Kevin van der Geest staat vijfde, maar wel op liefst tien punten van de lijstaanvoerder, die tot nu toe slechts drie tegentreffers moest incasseren.

Vizier

Die Haghe is de drager van de rode lantaarn en is gastheer van het altijd lastige Valken’68. De mannen van trainer Pieter Jongmans zullen er alles aan doen om juist op het eigen sportpark Ockenburgh de eerste winst van het seizoen binnen te halen. Dat is ook nodig om de ploegen daarboven in het vizier te houden.

Race

Forum Sport kan de aansluiting met de subtop verkrijgen, maar dan moeten de Voorburgers thuis tegen ZOB wel de driepunter binnenhalen. Met vier nederlagen uit zeven duels kan trainer Dennis den Turk niet spreken van een sprankelend begin van de competitie. De race naar boven moet nu worden ingezet.

Aansluiting

Voorschoten’97 gaat op bezoek bij BOL, dat slechts één punt meer bezit dan het team van scheidend trainer Theo Ducaneaux. sv Honselersdijk lijkt de smaak te pakken te hebben met twee overwinningen op rij. De Westlanders steken een viste af bij Zwaluwen’30, dat drie punten meer heeft. Weet de equipe van André Lourens de volle buit te pakken dan is de aansluiting met de middenmoot gerealiseerd in drie wedstrijden.

sv Nootdorp, dat derde staat, kan een aanval van nummer vier Monninckendam afslaan. De Nootdopers treden aan voor eigen publiek en trainer Marco Jalink (foto) hoopt dan ook de zesde zege van het seizoen bij te schrijven. De ontmoeting tussen Argon en AFC maakt het programma in 1A compleet.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder