Warming-up Hoofdklasse (zo): Ceccucci: ,,Aantrekkelijk duel in saaie ambiance”

Eindelijk weer eens een regioderby. Speciaal voor de toeschouwers wordt de wedstrijd RKAVV – HBS zaterdag al om 18.00 uur gespeeld. Maar helaas is publiek niet welkom. Voor beide subtoppers is winst belangrijk, want de winnaar blijft meedoen om de bovenste plaatsen. Vorige week verloor RKAVV van Alphense Boys (2-1) en HBS versloeg VOC (4-0).

Tekst: Pieter Donath

RKAVV liet de kans lopen om in Alphen aan den Rijn de aansluiting naar de top van de ranglijst te vinden. Trainer Maurizio Ceccucci (foto) zei daarover in het AD/HC: ,,We voetbalden zelf niet en gaven veel ruimte weg. Dit was gewoon een heel matige wedstrijd van onze kant.” Dit was een teleurstelling omdat RKAVV al vijf wedstrijden ongeslagen was. De 0-1 voorsprong werd zes minuten voor tijd ‘weggegeven’ nadat kort daarvoor al een vrije trap vanaf twintig meter in het doel van de Leidschendammers was beland.

Ambitie

HBS deed het de laatste twee wedstrijden goed door twee keer te winnen en acht keer te scoren (SDO 2-4 en VOC 4-0). De ploeg van trainer Bas Steffens, in het verleden jarenlang trainer van RKAVV, presteert dit seizoen wisselvallig en treft komende zaterdag op de Kastelenring een ploeg die de ambitie heeft om bovenin mee te doen.

Idee

Heel vervelend is het dat, volgens de website van RKAVV, de mooiste wedstrijd van het jaar zonder publiek gespeeld zal worden. We keken er al weken naar uit en het is eigenlijk voor iedereen een zeer grote teleurstelling. ,,Wedstrijden met veel publiek zijn er tegenwoordig echt te weinig. Wellicht is het een idee om zaterdagavond met zijn allen met een rode fakkel over de Tuinenlaan te wandelen en keihard “RKAVV” te roepen. Dan is er toch nog wat beleving rond de wedstrijd. Nu is het komende zaterdagavond een sfeerloze Kastelenring. Er is geen loterij en de muziek zal alleen in de warming-up gedraaid worden. Wellicht is de wedstrijd via een livestream te bekijken. De technici zijn daar nog volop mee bezig”, aldus Rob van Pruijssen op het digitale huis van de club.

Beter

Ook trainer Maurizio Ceccucci is niet blij met het spelen zonder publiek en het spelniveau van zijn ploeg tegen Alphense Boys. Tegen HBS zal het beter moeten.

Wat vind jij van het spelen van een regioderby in een ‘kale’ ambiance?

,,Het is een financiële tegenvaller voor de club. Zelfs voor de tweede keer, want in de vorige Coronaperiode werd de competitie beëindigd vlak voor de thuiswedstrijd tegen HBS. Voor RKAVV is het de belangrijkste derby van het seizoen waar veel publiek op af zou zijn gekomen.”

Tegen Alphense Boys was het een matige wedstrijd. Hoe verklaar je dit?

,,Wij hebben niet het niveau gehaald dat we wel de week ervoor haalden. Onze linies stonden te ver uit elkaar en daardoor kregen wij geen druk op de tegenstander. Zij konden makkelijk hun zeer behendige aanvallende spelers bereiken. De eerste helft hadden we de wedstrijd op slot kunnen gooien als we de kansen af hadden gemaakt. De tweede helft maakten wij geen aanspraak op de overwinning.”

Wat verwijt je de ploeg nadat de winnende treffer zes minuten voor tijd valt?

,,Ik verwijt dat niemand, want we maken samen fouten en verkeerde keuzes. Ik vond Alphense Boys niet beter. Zij scoorden uit een vrije trap en een bal die verkeerd wordt aangenomen en voor de voeten van een medespeler valt. Ik denk dat beide teams gelijkwaardig waren en een gelijkspel terecht was geweest. Maar zij hebben de punten en wij niet en daar gaat het om.”

HBS scoort de laatste weken veel. Wat voor wedstrijd verwacht je?

,,Een leuke en aantrekkelijke wedstrijd in een saaie en troosteloze ambiance. We zijn compleet en hebben niet één blessure.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder