Paul van der Zwaan: ,,Instelling niet afhankelijk van rangschikking”

Het spel gaat stroef bij Quick. Tegen hekkensluiter DEM werd met twee prachtige doelpunten van Frank van der Heiden een punt ‘gewonnen’. Dit was nodig na vier nederlagen. Komende zondag komt Quick niet in actie. Door coronagevallen is het thuisduel tegen HSC’21 op Nieuw Hanenburg afgelast.

Tekst: Pieter Donath

Ondanks dat Quick niet in actie komt, toch even bijpraten met trainer Paul van der Zwaan (foto).

Hoe kijk je terug op het gelijkspel tegen DEM?

,,Deze wedstrijd was weer exemplarisch voor ons seizoen tot nu toe, maar heeft ook wel weer een goed gevoel achtergelaten. Wederom waren we sterker en hadden de controle met name in de tweede helft. De 0-1 van Frank was dan ook niet meer dan logisch en terecht. Tien minuten voor tijd stonden we dan ook met 0-1 voor, maar vijf minuten voor tijd met 2-1 achter. Dit kwam mede door een vrije trap op vijf meter van het doel voor een wel of niet gegeven terugspeelbal. Als je in onze situatie zit en dit dan meemaakt lijkt het normaal dat de ploeg instort. Niets was echter minder waar. De ploeg rechtte de rug, herpakte zich en wist in extremis de meer dan verdiende gelijkmaker te maken.”

Spelen jullie, gezien de stand op de ranglijst, nu meer compact?

,,Het mentaal sterke optreden tegen DEM gaf de hele ploeg een positieve impuls en is ook lekker om mee te nemen naar zondag. De vraag of wij compacter spelen begrijp ik niet helemaal, wij spelen altijd compact. Compact wil zeggen dicht op elkaar en betekent niet verdedigend. Wij hanteren onze eigen spelopvatting en dat betekent aanvallend spelen. Wij willen dus niet achteruitlopen.”

Vergt spelen in de huidige situatie een andere instelling van de spelers?

,,Ook de instelling mag niet afhankelijk zijn van de rangschikking. Iedere wedstrijd moet de focus 100% zijn. Wel is het zo dat het aan het vertrouwen knaagt als het kwartje constant de verkeerde kant op valt.”