Warming-up zaterdag 2C: Het wordt dringen in kopgroep

Sommige ploegen speelden afgelopen weekend voor de beker, andere genoten van een vrij weekend. Aanstaande zaterdag mogen de clubs uit 2C, met uitzondering van DoCoS, weer vol aan de bak. Vooral in de top is het dringen geblazen. Een opsomming van de te spelen duels.

Tekst: Hans Kulk

Koploper DSO ontvangt op sportpark Bentwoud Kagia. De ploeg van trainer Bert de Best (foto) leidt met 18 punten uit 7 duels de dans in de tweede klasse C, maar voelt de hete adem van Vitesse Delft (16 uit 7), Westlandia (16 uit 7) en UVS (15 uit 6) in de nek.

Topper

De Delftenaren, getraind door Ronald Hes, binden op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs de strijd aan met Berkel, dat met 7 uit 6 in de middenmoot bivakkeert. In Leiden staat een heuse topper op het programma. UVS ontvangt op eigen veld Westlandia. De nummer vier tegen de nummer drie. Dat belooft wat.

Minpunt

Het enige minpunt is – en dat geldt ook voor de overige wedstrijden – dat er geen publiek aanwezig mag zijn. Nummer vijf HVC’10 ontvangt in Hoek van Holland Te Werve, dat een paar weken geleden Vitesse Delft de eerste nederlaag van het seizoen toebracht. Het tot dusver matig presterende SVC’08 is op het Oostersportpark gastheer voor RCL uit Leiderdorp. In Bleiswijk vindt een heus degradatieduel plaats. Nummer laatst Soccer Boys ontvangt nummer voorlaatst Van Nispen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder