Beker: TAC’90 bekert (soms te) ontspannen door

Op deze koude donderdagavond was het Vlaardingse VFC uit de 2e klasse D bij TAC’90 te gast. Het gevaar bij dit soort wedstrijden zit ‘m natuurlijk in het mogelijk onderschatten van de tegenstander.

Tekst: Eugène Hercules

VFC gokte hier in de beginfase op, want het ging vanaf de aftrap enthousiast op het Haagse doel af. Ten koste van een gele kaart werd het gevaar onschadelijk gemaakt, maar de waarschuwing was duidelijk. De gastheren schakelden een tandje bij, maar het duurde toch nog tot de vijftiende minuut voordat Geryon Alberto de openingstreffer liet aantekenen na een assist van Rensy Barradas: 1-0. Weer een kwartier laten scoorde TAC’90 de 2- 0, nadat Marlito Ascencao op eigen helft de bal veroverde en zich langs een aantal tegenstanders wurmde. Hij bereikte de vrijstaande Alberto, die vervolgens aan Barradas een niet te missen kans bood. Vlak voor de rust besliste TAC’90 feitelijk de wedstrijd. Djameiro Rigters gaf een mooie voorzet aan Kishen Kanhai (foto), die koelbloedig de 3-0 inkopte. Bij deze stand brak de rust aan.

Gaspedaal

Na rust waren er nog geen zestig seconden gespeeld toen Barradas collega-middenvelder Haafid Laari bediende met een uitgemeten pass, die vervolgens de 4-0 aantekende. Even dreigde er een debacle voor VFC toen in de vijftigste minuut Rigters een voorzet op het hoofd van centrale middenvelder Fernando Couvreur mikte, die de 5-0 in het doel liet ploffen. Gelukkig voor de gasten geloofde TAC’90 het daarna wel en haalde de thuisploeg de voet even van het gaspedaal.

Tien man

Dankbaar hiervoor scoorde VFC via een vrije trap van spits Akser de 5-1. Nadat een VFC-speler het even kwijt was en een vergeefse poging had gedaan om de hand van Haafid Laari te splijten, moest de Vlaardingse ploeg met tien man verder. Laari kon na een lange behandeling gelukkig zelfstandig het veld verlaten. Toch maakte de uitploeg nog een tweede treffer (5-2). Het laatste woord was echter aan TAC’90. Kishen Kanhai rondde een dieptepass af met zijn tweede treffer van de avond. Door deze 6-2 overwinning bekert TAC’90 nu verder.

Zondag gaat de ploeg van Mario Koswal voor de competitie naar Purmersteijn. De ploeg uit Purmerend staat twee punten op TAC’90 voor en heeft een wedstrijd meer gespeeld. Dat kan dus een leuke wedstrijd worden.