Warming-up Hoofdklasse (za): Richard Middelkoop: ,,Gat naar Spijkenisse vergroten”

Zaterdag wordt de twaalfde speelronde in hoofdklasse A gespeeld. Vorige week ging vanwege covid-19 de wedstrijd van FC ’s-Gravenzande tegen DHSC uit Utrecht niet door. Vorig seizoen toen de competitie vanwege het coronavirus abrupt werd afgebroken, speelden beide ploegen niet tegen elkaar. Vanwege de vele coronagevallen bij de Westlanders kon er deze week maar één keer getraind worden.

Tekst: Willem Lenting

Het Juliana Sportpark was een groot gedeelte deze week vanwege covid-19 gesloten. Trainer Richard Middelkoop (foto) trainende daardoor pas donderdagavond met de jongens die fit waren. Zaterdagmiddag wacht een wedstrijd tegen nummer vijftien Spijkenisse. vv Spijkenisse is opgericht op 1 juni 1946. De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark Jaap Riedijk, dat is vernoemd naar één van de oprichters. In het seizoen 2016-2017 werd vv Spijkenisse kampioen van de Hoofdklasse en promoveerde het naar de Derde Divisie. Een jaar later werd er in de nacompetitie tegen degradatie echter verloren van HSV Hoek, waardoor de club weer een stap terug moest doen.

Trainer

Sinds twee weken is Peter Wubben de nieuwe trainer. Wubben is de opvolger van Marco van Rijn, die bijna anderhalf jaar werkzaam geweest is bij Spijkenisse. Spijkenisse denkt met Peter Wubben de beste kans te hebben op behoud van een plaats in de Hoofdklasse. De club staat momenteel met slechts zes punten op de voorlaatste plaats. Wel won het vorige week met 2-0 van DUNO D. De eerste periode in de hoofdklasse A werd gewonnen door Zwaluwen uit Vlaardingen. Nu staat wedstrijd nummer twee op het programma voor de tweede periode. Vorige seizoen speelden beide ploegen niet tegen elkaar. Seizoen 2019-2020 werd het 1-1 in ‘s-Gravenzande. ,,Wij moeten zaterdagmiddag het gat naar Spijkenisse vergroten’’, kijkt Middelkoop vooruit.

Bezetting

Over de personele bezetting zegt Middelkoop:,, Dat is vanwege corona in de selectie lastig aan te geven.’’ Het duel op Juliana Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Richard van de Rest uit Dordrecht. Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande een uitwedstrijd tegen SC Feyenoord.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

Lees verder