Warming-up Derde Divisie (zo): Westlandia moet winnen van DEM

Westlandia krijgt bezoek van DEM uit Beverwijk. Het is een duel tussen de twee laagst geplaatste clubs in de Derde Divisie. Zondagmiddag telt maar één ding voor de Westlanders en dat is winnen. De Naaldwijkers hebben al acht competitiewedstrijden op rij niet gewonnen. Covid-19 en blessures zorgen ervoor dat trainer Cesco Agterberg (foto) veel spelers moet missen.

Tekst: Willem Lenting

Vorige week verloor Westlandia de uitwedstrijd tegen Hollandia met 2-0. De eerste helft bracht voor beide ploegen kansen, maar tot scoren kwamen ze niet. In de tweede helft begon Hollandia sterk. Een hoge bal viel ongelukkig tussen wat Westlandia-verdedigers en werd door Sven Deen binnengeschoten: 1-0. Westlandia probeerde het wel, maar haalde te weinig uit de wedstrijd. In de 73ste minuut moesten de mannen uit Naaldwijk verder met tien spelers, nadat Anwar Beeldstroo met rood van het veld was gestuurd. Een kwartier voor tijd verdubbelde de thuisploeg uit Hoorn de score uit een vrije trap. Door de nederlaag zakt Westlandia nog verder weg op de ranglijst

Afgezakt

De Westlanders wachten inmiddels al bijna twee maanden op een zege. Na de 3-0 overwinning op 12 september tegen Blauw Geel’38 volgden louter nederlagen en gelijke spelen. Cesco Agterberg pakte tijdens de acht wedstrijden dat hij als eindverantwoordelijke voor de groep staat pas drie punten. Daardoor zijn de Naaldwijkers inmiddels afgezakt naar de zeventiende plaats in de competitie.

Promotie

Zondag komt de Rooms Katholieke Voetbalvereniging Door Eendracht Macht uit Beverwijk op bezoek in Naaldwijk. DEM is opgericht op 1 oktober 1922, hetzelfde jaar als Westlandia. DEM promoveerde pas in het voorjaar van 2018 voor het eerst in haar bestaand naar de hoofdklasse. Binnen een jaar stroomde het door naar de zondag Derde Divisie. Trainer bij DEM is Kiriakos Kalaitzis. Belangrijke speler bij de club is Daniël Man (22). Man begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij DEM. Speelde in de jeugd voor FC Twente en ADO Den Haag, dat werd geen succes en daarom keerde hij terug bij DEM.

Omschakeling

DEM is een ploeg die in de omschakeling er met snelle spitsen graag snel eruit wil komen. Vorige seizoen speelden beide ploegen met 1-1 gelijk in Naaldwijk. Het DEM staat op de laatste plaats en heeft één punt minder gepakt dan de Westlanders. DEM pakte uit de laatste drie wedstrijden maar liefst zeven punten. In de komende weken treffen de Westlanders directe concurrenten uit het rechterrijtje. In deze periode zullen de mannen van Cesco Agterberg punten moeten gaan pakken om weg te komen uit de gevarenzone.

Afwezig

Cesco Agterberg, kan niet beschikken over Edgar Leerdam, Brendan Vrede, Kevin Schutte, Wesley Goeman, Remon van Bochoven, Steve van Kesteren, Jedsel Markes en Anwar Beeldstro. De wedstrijd begint op Sportpark De Hoge Bomen om 14.00 uur. Volgende week speelt Westlandia een uitwedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer in Amsterdam.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder