Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens (HBS): ,,Willen onze reeks voortzetten”

HBS pakte vorig weekend knap een ruime winst op VOC (4-0). De derby, uit tegen RKAVV, wordt al op zaterdag gespeeld. Om 18.00 uur klinkt het beginsignaal op de Kastelenring. Voor HBS-trainer Bas Steffens (foto) een terugkeer op bekende grond.

Tekst: Ton Beije

Op het duel tegen VOC kijkt Steffens met genoegen terug: ,,Natuurlijk een prima resultaat en een heel goede tweede helft. In de eerste helft begonnen we in balbezit slordig en dat herstelden we halverwege. In die fase waren we ook iets bovenliggend ten opzichte van VOC en kregen we een aantal goede kansen. Een 0-0 ruststand en uiteindelijk met 4-0 winnen zegt verder genoeg lijkt mij.”

Doodzonde

De wedstrijd tegen RKAVV in Leidschendam is voor Bas Steffens altijd bijzonder. ,,Het is altijd leuk voor mij om terug te keren bij RKAVV en veel oude bekende weer te zien, al zal dat door alle maatregelen nu dus wel beperkt blijven, helaas.” Ook Steffens beseft, dat tegenstander RKAVV zich wil revancheren voor de nipte nederlaag vorig weekend bij Alphense Boys. ,,Natuurlijk willen ze zich revancheren na een nederlaag. Dat is normaal, zoals wij onze reeks ook weer willen voortzetten na twee goede overwinningen. Het is een mooi affiche in de hoofdklasse, maar tevens echt doodzonde dat deze wedstrijd zonder publiek gespeeld moet worden. Het had buiten de wedstrijd om zowel voor als erna een feestje moeten worden voor beide supportersgroepen en de spelers. Deze wedstrijd had veel publiek en veel sfeer verdiend, iets wat er ook zeker had geweest gezien alle geluiden om ons heen.”

Aanhaken

De volle buit binnenhalen is voor beide clubs nu belangrijk om aan te blijven haken bij de subtop. Steffens: ,,Winnen of verliezen in deze hoofdklasse is tot nu toe steeds balanceren op de ranglijst. Iets dat we tot de winterstop toch enigszins proberen weg te houden bij de spelers, al werkend aan de uitvoering en het resultaat op het veld.”

Wat betreft de personele bezetting zegt de HBS-trainer: ,,Onze spelersgroep is qua beschikbaarheid hetzelfde als afgelopen weken, buiten de al wat langer geblesseerde spelers.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder