Zaterdag 4F: sv Houtwijk duidelijk beter in topduel met Quintus

|||||||||

In Kwintsheul stelde sv Houtwijk haar kandidatuur voor de titel. De Hagenaars vertrokken met een ruime overwinning. PGS/VOGEL was te sterk voor HMSH. Het duel tussen Toofan en BMT haalde het einde niet.

Tekst: Roland van der Linden        |     Foto’s: MFH_Design

De ongeslagen koploper Quintus ging de strijd aan met naaste concurrent sv Houtwijk. De thuisploeg keek al na tien minuten spelen tegen een 0-2 achterstand aan. Redouan Boutasgount kopte in de eerste minuut al de bal uit een hoekschop binnen: 0-1. Een geweldige vrije trap van Kadir Narsen leverde negen minuten later de 0-2 op. Deze stand bleef tot aan de rust op het bord staan.

Vlak na rust profiteerde Quintus van miscommunicatie in de verdediging van sv Houtwijk, dat een eigen doelpunt opleverde: 1-2. De oppermachtige Hagenaars kwamen via de counter op 1-3. Na hard werken van Sinan Ocal kon Kadir Narsen scoren. Ocal, die één van de uitblinkers was, kon daarna zelf de 1-4 eindstand aantekenen in het sportieve duel.

PGS/VOGEL blijft goed presteren. De formatie van trainer Vita Lorente was nu met 3-1 HMSH de baas. Al in de tweede minuut viel de 1-0. Doelpuntenmaker was Rik van de Graaf. HMSH trok in de twintigste minuut de stand gelijk door een treffer van Volkan Sarikaya. PGS/VOGEL sloeg al snel weer terug. Opnieuw was Rik van de Graaf trefzeker. Moncif Hakmoui maakte nog voor rust de 3-1. PGS/VOGEL bleef ook na rust de aanval zoeken, maar kwam in het eenzijdige duel niet meer tot scoren.

Voorsprong

sv Erasmus liet op eigen veld GDA met lege handen achter. Het team van trainer Patrick Vink kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een treffer van Stefan de Roode. In de tweede helft kon Martijn Kersten de voorsprong uitbreiden tot 2-0. GDA kwam nog wel terug tot 2-1, maar daar bleef het bij.

Maasdijk gaf, na een 2-0 voorsprong, Wanica Star met 5-2 klop. Kevin van den Berg (2x), Stef Bruinen (2x) en Nikki Krouwer schoten de Westlanders naar de ruime overwinning. Voor Wanica Star waren Danny Geerman en Yener Tellez scherp in de afwerking.

Verrassend

VCS liep ODB verrassend onder de voet. In de eerste helft kreeg VCS twee grote kansen. Vlak voor de pauze schoot Emanuel Ampiaw de 1-0 binnen. Een kwartier na de hervatting scoorde Ne-Shawn Morris de 2-0. Uit een fraai afstandsschot van Kevin Boer kwam ODB terug in het duel. ODB kreeg ook nog een goede kans op de 2-2, maar liet die liggen. ODB ging meer risico nemen en kreeg nog drie treffers om de oren.  Rico Kogeldans, Ne-Shawn Morris en Jonavon Mercera tilden de score naar 5-1.

Op een slecht veld speelden Toofan en BMT slordig. Het was de thuisploeg die door een treffer van Mohad Pervez halverwege de eerste helft aan de leiding kwam: 1-0. BMT herpakte zich en zette meer druk naar voren. Dit leverde meteen een aantal schoten van afstand op die zonder resultaat bleven. Vijf minuten voor rust passeerde BMT-speler Bayram Akyon twee man. Hij speelde vervolgens Sahin Kalkanoglu aan, die de 1-1 scoorde. In de 44e minuut ontstond een opstootje tussen de beide nummers acht. Meer spelers begonnen zich er meer te bemoeien en werd er geduwd en getrokken. Arbiter Joey Meuwese wilde na een pauze van twintig minuten niet verder spelen op aanwijzing van de aanwezige rapporteur. Drie spelers van Toofan (Mykola Volsky, Alexander Mahynka en Stanislav Skybytsky) kregen rood en ook een speler van BMT en de assistent-scheidsrechter van de bezoekers kregen rood voorgehouden.