Zaterdag 4E: SEV blijft aanhaken bij koplopers, DVC verrast HPSV

OLIVEO is de nieuwe lijstaanvoerder na een zege op concurrent RVC/Celeritas. Ook SEV pakte een belangrijke overwinning. Vredenburch kreeg in Rijswijk klop. DVC won haar eerste duel van het seizoen. Dit ging ten koste van HPSV.

OLIVEO greep de koppositie door een duidelijke overwinning op RVC Celeritas. In een apart artikel op deze website volgt (later) een uitgebreid verslag (met foto’s) van dit topduel.

SEV was in Rijswijk Vredenburch de baas. Dankzij de 1-2 overwinning staat de ploeg van trainer Kenneth Soechit (foto) nu op een fraaie vierde plaats. Namens thuisploeg Vredenburch scoorde Collin van der Meer op aangeven van Alex Jacobs de enige treffer.

Kansen

DVC had in de eerste helft al veel kansen tegen HPSV. Treffers bleven echter uit. Ook in de tweede helft kreeg de Delftse equipe van trainer Dennis Glasbergen voldoende mogelijkheden. DVC had het gevoel al twee keer een strafschop onthouden te zijn, maar kreeg er wel één toen de spits in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Yousef Benba zorgde vanaf elf meter voor de 0-1. Max van der Mijden schoof de bal door de benen van de doelman en bepaalde daarmee de eindstand op 0-2.

Semper Altius pakte haar tweede seizoenzege. In Den Haag werd De Ster met 3-4 verslagen. Al na 25 minuten hadden de Rijswijkers een 0-2 voorsprong opgebouwd door treffers van Patrick Suijkerbuijk en Mick van Oorschot. De doelpunten bleven makkelijk vallen. Bij rust was de score opgelopen tot 2-4. Patrick Suijkerbuijk was nog twee keer trefzeker voor Semper Altius. Doelman Michael Okpara van De Ster kreeg rood van arbiter Tiko Huizinga. In de tweede helft kon alleen De Ster het net nog vinden en werd de eindstand 3-4. Kelvin Onose, Kelly Harrison en Philip Julius-Adeoye troffen doel voor De Ster

Feller

Het duel tussen Haagse Hout en REMO eindigde in een 1-1 gelijkspel. Beide teams vinden zichzelf terug in het rechterrijtje. Haagse Hout speelde prima voetbal tegen REMO, maar miste heel veel kansen. Voor rust had de thuisploeg meer moeten scoren dan de ene treffer van Guido Martin. Ook na rust bleven de treffers uit voor Haagse Hout. REMO was feller op de bal en kon in de slotfase de gelijkmaker van Rutger Beurs noteren: 1-1.