Zaterdag 2C: Bloedeloos duel SVC’08-RCL kent terecht geen winnaar

||||||||||

Om de gedwongen thuisblijvers een plezier te doen begon het duel tussen SVC’08 en RCL een half uurtje later om een livestreamuitzending mogelijk te maken, verzorgt door SVC’08-TV. Of dit echt veel blije kijkers heeft opgeleverd mag worden betwijfeld, gezien het vertoonde spelpeil. De wedstrijd eindigde zoals die begon, tussendoor gebeurde er bijzonder weinig en zat het venijn in de staart.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Met zes spelers onder de drieëntwintig jaar verscheen RCL met een jonge ploeg op het Oostersportpark en doet haar spel anders aanzien dan toen het Tom Wijnalda nog in de spits had lopen. RCL combineerde beter dan voorheen, maar het gemis van een spits van het kaliber Wijnalda deed zich toch wel voelen bij de ploeg uit Leiderdorp. In wezen kende SVC’08 hetzelfde euvel. Ook daar is het gemis van voormalige spitsen als Mike de Niet en Jeroen Meefout wekelijks zichtbaar. Gevolg is dat beide ploegen het voorlopig moeten doen met een plek in de middenmoot en de doelpunten schaars zijn.

Zo bleek ook in dit duel. In de eerste helft konden beide doelmannen vrijwel werkeloos het duel vanuit hun doel aanschouwen. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en er was dus weinig opwinding voor de doelen. Toen de goed leidende scheidsrechter Albert de Jong voor de rust affloot was de stand dus logischerwijs nog dubbelblank.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. SVC’08 was als eerste dicht bij een doelpunt. Maar Clay Hoekstra kreeg net te weinig ruimte om doelman Joe van Heusden te passeren. Vervolgens kabbelde de wedstrijd voort tot de laatste tien minuten. Waar SVC’08 onmachtig op zoek was naar de winnende treffer werd juist RCL steeds dreigender via de snelle buitenspelers Sieb Rutgers en Jake van Heusden. Al twee keer was SVC’08 ontsnapt aan een tegentreffer toen RCL in de vierentachtigste minuut net buiten het strafschopgebied een vrije trap mocht nemen. Eenmaal bij een slippertje van Railyson Roosberg en andermaal toen doelman Owen Lammerding ten koste van een overtreding buiten zijn strafschopgebied en een gele kaart nog redding bracht.

De goed genomen vrije trap belandde op de lat en SVC’08 mocht dus niet mopperen. Zeker niet toen een paar minuten later de paal opnieuw redding bracht voor de thuisclub. Toch had het nog fortuinlijker af kunnen lopen voor SVC’08 als Jesse Boateng vlak voor het eindsignaal zijn volley wat beter had gemikt. Al met al mochten beide ploegen geen aanspraak maken op een overwinning en was een gelijkspel de juiste afspiegeling van de krachtsverhouding tussen beide teams.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder