Zaterdag 2C: DSO houdt koppositie vast, Westlandia onderuit bij UVS

DSO kon na een moeizame eerste helft de winst toch nog pakken. Na rust overklasten de Zoetermeerders Kagia en hielden hun koppositie vast. Westlandia kon tegen concurrent UVS de winst niet pakken en zakte naar een vierde positie op de ranglijst.

UVS – Westlandia

Westlandia kwam aardig uit de startblokken tegen UVS met goede aanvallende acties. Een schuiver van Roy van Beek leverde geen treffer op. De Leidse ploeg kwam met nog geen twintig minuten op de klok op voorsprong dankzij een doelpunt van Jeffrey van Kempen. Tien minuten later kwamen de Naaldwijkers op gelijke hoogte. Roy van Beek profiteerde van het onderuitgaan van UVS-aanvoerder Sven Verlaan en zorgde voor de 1-1.

Geen succes

Na rust kwam UVS na acht minuten opnieuw op voorsprong. William van Vliet schoot de bal keurig in de touwen: 2-1. Westlandia zette alles op alles om de gelijkmaker te produceren, maar het succes bleef uit. UVS bleef aan de goede kant van de score en passeerde Westlandia door deze overwinning op de ranglijst.

DSO – Kagia

Voor rust was Kagia de betere ploeg in Zoetermeer. DSO leed veel balverlies. De ploeg uit Lisserbroek kwam met een schitterende treffer van Tijs van der Schinkel dan ook terecht op voorsprong. Vlak voor rust kwam DSO langszij. Timo Reinhardt liep een vrije trap binnen: 1-1.

Controle

Na rust een totaal ander spelbeeld. DSO nam de controle volledig over. Uit een hoekschop was Reinhardt voor de tweede keer trefzeker en kwam de 2-1 op het bord. Even later werd Junior Bailio onderuitgehaald in het strafschopgebied. Tim Lamboo verzilverde de gegeven strafschop: 3-1. DSO dacht zelf op 4-1 te komen, maar de treffer van Stojan Cekic werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase kreeg een speler van Kagia nog zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken. DSO sloot het duel af met een 3-1 zege. Jay Weber (foto) keerde na lange tijd terug bij de formatie van trainer Bert de best en leverde een prima wedstrijd af.