Zaterdag 1A: Punt voor sv Honselersdijk, Voorschoten’97 geeft voorsprong weg

Voorschoten’97 leek op de goede weg in het uitduel bij BOL, maar moest de punten uiteindelijk aan de tegenstander later. Ook sv Honselersdijk moest een voorsprong uit handen geven, maar hield nog een punt over aan het duel tegen Zwaluwen’30.

Zwaluwen’30 – sv Honselersdijk

In Hoorn moest sv Honselersdijk de strijd aanbinden met Zwaluwen’30. In de eerste helft konden beide teams het net niet vinden en gingen de teams aan de thee met een 0-0 ruststand op het bord. In de tweede helft kwamen de Westlanders op voorsprong door een eigen doelpunt van de thuisploeg. Zwaluwen’30 herpakte zich van deze tegenslag en kon nog op gelijke hoogte komen. Joost Feld zorgde voor de 1-1 eindstand.

BOL – Voorschoten’97

Voorschoten’97 had in het eerste half uur tegen BOL een overwicht, maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken. In de 36e minuut nam de thuisploeg een verrassende voorsprong uit een hoekschop door een treffer van Thimo Schouwink. Vlak voor rust viel de 1-1. Loyd van der Wilden schoot via de onderkant lat de bal binnen: 1-1.

Mis

Ook na rust was Voorschoten’97 de betere ploeg, maar weer was het BOL dat de leiding nam. Nu was het Martijn Ton die de 2-1 aantekende. Halverwege de tweede helft kreeg de formatie van trainer Theo Ducaneaux (foto) meerdere kansen. Schoten van Jim van der Krogt en Thom Wijnalda leverden nog niets op. Even later vielen binnen een minuut twee treffers. Thom Wijnalda en Ronnie Verplancke zorgden voor een fraaie 2-3 voorsprong. In de slotminuten ging het toch nog helemaal mis. Eerst was Timon Plak trefzeker uit een strafschop voor BOL en vervolgens schoot Martijn Ton de thuisploeg naar een 4-3 overwinning en moest Voorschoten’97 – onnodig – de thuisreis aanvaarden met lege handen.