Zaterdag 1A: Die Haghe knokt zich naar gelijkspel tegen Valken’68

||||||||||||||||||||

Na drie nederlagen op rij pakte een hardwerkend Die Haghe in de thuiswedstrijd tegen Valken’68 meer dan verdiend één punt. Op basis van de kansen in de tweede helft had er zelfs meer ingezeten, maar dat geluk kunnen de Ockenburgh bewoners blijkbaar nog niet afdwingen.

Tekst: Kees de Groot          |     Foto’s: HMA Fotografie

Bij Die Haghe is het blessureleed nog lang niet voorbij. Afgelopen donderdag scheurde verdediger Alex Heemskerk zijn voorste kruisband en hij is dit seizoen waarschijnlijk niet meer inzetbaar. Met Erik Lever als debutant en Calvin Bakker voor het eerst in de basis begon Die Haghe zeer energiek aan de wedstrijd. Er stond vanaf de eerste minuut een team dat het gras wilde opvreten en dat hebben de vaste volgers van de club lang gemist.

Al in de tweede minuut gleed Die Haghe als boter door de verdediging van Valken’68, in een aanval die werd opgezet door Roy van der Ven en Phiras Chehoudi en waar Van der Ven de geheel vrijstaande Mark van Kippersluijs vond, die eenvoudig de bal achter doelman Joris van Harmelen prikte en zo de snelle 1-0 op het scorebord bracht. Die Haghe hield de druk erop zodra Valken’68 over de middenlijn kwam. Met veel duelkracht probeerde Die Haghe de aanvallen van de bezoekers te ontzenuwen. Dat lukte prima en in de dertiende minuut liep Calvin Bakker bijna een voorzet van Phiras Chehoudi binnen, maar hij kwam een fractie van een seconde te laat met zijn hoofd.

In de negentiende minuut kwam Valken’68 heel goedkoop aan de gelijkmaker. Scheidsrechter Knetsch tuinde in de truc van aanvaller Samet, die nadrukkelijk de knie zocht van Die Haghe verdediger Jesse Bakker en ondanks dat er geen contact was legde de scheidsrechter de bal toch op de stip. Marc Langeveld miste dit buitenkansje niet: 1-1.

Daarna hetzelfde spelbeeld. Valken’68 probeerde veel combinerend door het centrum van Die Haghe te komen, maar uitblinker Jesse Bakker en de sober en goed spelende Eric Lever gaven heel weinig weg. En als er eens een bal doorkwam, was daar altijd keeper Bas Drost die weer zeer paraat was.

In de tweede helft startte Valken’68 direct met een gevaarlijke vrije trap op twintig meter recht voor het doel. De inzet van Jaco van der Bent verdween tot opluchting van Die Haghe net naast. Het bleek achteraf één van de weinige wapenfeiten van de bezoekers, die zich steeds meer lieten terugdringen door een sterker wordend Die Haghe, dat langzaam meer en meer vertrouwen ging opbouwen. En er kwamen kansen voor Die Haghe en het kostte drie verdedigers van Valken’68 een gele kaart. Na een beetje onsportief gedrag van de spelers van Valken’68, die de bal bij een blessure niet uitschoten, werd het wat grimmiger en hier had scheidsrechter Knetsch het even niet gemakkelijk. Dat riep hij ook een beetje over zichzelf af, want hij weigerde in de 82e minuut Die Haghe een penalty te geven nadat Roy van der Ven in de mangel was genomen door twee verdedigers.

Even later kreeg Die Haghe de grootste kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na weer een goede aanval kwam de bal voor de voeten van Mark van Kippersluijs die knap inschoot, maar doelman Joris van Harmelen redde zeer bekwaam. Zo bleef het tot het einde zeer spannend en had het zeker verdiend geweest als Die Haghe dit seizoen voor het eerst de punten op Ockenburgh had kunnen houden. Aan de inzet en het karakter heeft het niet gelegen en vooral de teamprestatie moet Die Haghe koesteren. Als dat de komende weken kan worden volgehouden en met een paar spelers terug uit blessures, komt de eerste overwinning steeds dichterbij.