Zaterdag 1A: Doelpunten zijn duur bij Forum Sport tegen ZOB

Forum Sport ontving zaterdag ZOB uit Zuid Oost Beemster (Noord-Holland). ZOB stond met vijf punten op de voorlaatste plaats op de ranglijst. Forum Sport was de nummer zes na zeven wedstrijden. De verwachting was dan ook gerechtvaardigd dat Forum Sport deze wedstrijd zou moeten kunnen winnen. Het liep anders voor de Voorburgers.

Tekst: Jean Nederlof

ZOB speelde een spel, dat Forum Sport niet zo goed ligt. Vanuit een gesloten verdediging loerend op de counter. Een in deze wedstrijd veelal traditionele 4-4-2 opstelling. Hierdoor werd Forum Sport gedwongen de bal vaak lang te spelen. En dat was dan weer een gemakkelijke prooi voor de stabiele verdediging van ZOB met kopsterke spelers.

Handelend

In de derde minuut moest Forum Sport-doelman Justin van Look al handelend optreden bij zo’n venijnige counter van ZOB. Aan de andere kant probeerde de thuisploeg ook zo nu en dan met combinatievoetbal de verdediging van ZOB ui te spelen. Maar dan werd er zonder enige schroom hard ingegrepen. Zo kreeg Edoardo Saurwalt regelmatig te maken met hard ingrijpen van ZOB. Drie keer binnen een kwartier evenzovele vrije trappen net buiten de zestienmeter. Het vizier van Haitam El Marid en Nychel L’Ami (foto) stond echter niet op scherp. En doelman Danny Been van ZOB keepte een puike wedstrijd.

Overtreding

Na de hervatting was er al na drie minuten een vervelende overtreding op Haitam el Marid net buiten de zestienmeter. Scheidsrechter Roy Labeur trok gedecideerd de rode kaart voor de ZOB-verdediger. Forum Sport maakte zich op voor een vrije trap toen de scheidsrechter op advies van de assistent-scheidsrechter van ZOB zijn beslissing herriep. El Marid scheen buitenspel te hebben gestaan. Na deze beslissing was er veel commotie aan Forum Sport-kant en dat leverde drie spelers van de ploeg van trainer Dennis den Turk een gele kaart op. Het duurde wel even voordat de emotie was afgezwakt en het spel van Forum Sport werd er daarna niet beter op.

Slotoffensief

ZOB beet zich nog meer vast in de wedstrijd en gaf, buiten een gevaarlijke kopbal van Mike de Graaf, geen kansen meer weg. Met drie invallers aan Forum Sport-kant (Lucius Gyamfi voor Timo Ploemen, Martijn Brummer voor Orlando Agues Ribeiro en Tim Tetteroo voor Lorenzo Seymonson) werd nog geprobeerd er een slotoffensief uit te persen. Maar doordat Forum Sport de laatste tien minuten met tien man moest spelen (tweemaal geel voor aanvoerder Mike de Graaf) lukte dat niet echt.

Geen beste wedstrijd van Forum Sport. Te veel spelers hadden hun dag niet en ZOB weigerde -terecht – Forum Sport te helpen. Het bleef zoals het begon: 0-0. Aanstaande zaterdag gaat Forum Sport op bezoek bij VELO in Wateringen) en ontvangt ZOB het Haagse Die Haghe.