Zaterdag 4E: Ongeslagen RVC/Celeritas ziet geen kans periodetitel te pakken

|||||||||||||||||||||

De wedstrijd tussen RVC/Celeritas en Oliveo was van belang voor de eerste periodetitel. Bij winst van RVC/Celeritas haalde het de titel binnen. Uiteindelijk ging Oliveo enigszins geflatteerd, maar wel verdiend, met een 2-5 overwinning naar huis.

Tekst: John Carlier           |      Foto’s: Angelo Blankespoor

Door deze overwinning kwam Oliveo wel in punten gelijk met RVC/Celeritas en door een beter doelsaldo pakte het de koppositie, maar is afhankelijk van de uitgestelde wedstrijd tussen Graaf Willem II/VAC en KSD Marine. Bij winst van Graaf Willem pakt die club de eerste periodetitel.

RVC/Celeritas begon hoopvol aan de wedstrijd en kreeg in de eerste minuut al een vrije schop toegekend op de rand van het strafschopgebied. Dris Amhaye mocht aanleggen, maar zijn schot ging hoog over. Ook Oliveo mocht via Laurens Huurman in de vijfde minuut proberen om de score te openen, maar zijn schot ging ver naast.

Na deze twee mogelijkheden was het tot halverwege de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Oliveo iets beter combineerde, maar het leidde niet tot resultaat. Onverwachts opende Oliveo toch in de 23e minuut de score na een prachtige voorzet van Noah Boer en dito kopbal van de volkomen vrijstaande topscorer Tim van Rheenen: 0-1. Ondanks het feit dat RVC/Celeritas nog wel een hoekschop wist af te dwingen, was het Oliveo dat het eerste half uur de wedstrijd domineerde en ook de 0-2 op het scorebord bracht. Mark Milolaza kon een perfect genomen vrije trap van Noah Boer weer vrijstaand inkoppen.

Even voor dit doelpunt was er nog een bijzonder incident waarbij de jeugdige vrouwelijke scheidsrechter een vreemde beslissing nam. Roger Smees kreeg de rode kaart voorgehouden, maar die werd vervolgens na een discussie van beide teams weer ingetrokken. De vraag was: wie zei nu dat lelijke woord k…..?  Uiteindelijk kreeg dezelfde speler een paar minuten later wel de gele kaart. Oliveo hield tot aan de rust de stand op 0-2.

Bij aanvang van de tweede helft bleek waarschijnlijk wel dat die 0-2 een domper was voor RVC/Celeritas en het kwam dan ook goed uit de startblokken. Dit resulteerde direct in een doelpunt. Een prachtig stiftballetje van Giovialli Serbony kon niet goed door doelman Peter Pal worden weggewerkt, waardoor topscorer Bencho Calliste gemakkelijk de 1-2 op het scorebord kon zetten. De vreugde was van korte duur want vlak daarna haalde Joey Klijn op de achterlijn in het strafschopgebied Bob Ruigrok onderuit, waardoor scheidsrechter Julia van Es resoluut naar de stip wees. Weer Tim van Rheenen liet deze kans niet aan zich voorbijgaan en gaf de doelman het nakijken. Door deze 1-3 stand leek het erop dat Oliveo hierna een gewonnen wedstrijd speelde. Maar drie minuten later was het weer RVC/Celeritas, dat de achterstand verkleinde tot 2-3. André Rumampuk mocht dit doelpunt op zijn naam schrijven. Ondanks zijn doelpunt werd hij toch in de 61e minuut door Jergo Leijdekkers vervangen.

Hoewel RVC/Celeritas duidelijk met een andere instelling aan de tweede helft was begonnen en ook hoop gaf door beter te spelen dan in de eerste helft, was het toch weer Oliveo dat toesloeg. Wel had Bencho Calliste nog bijna de 3-3 op zijn schoen, maar door een enorme reflex van Peter Pal kon de bal nog net tot hoekschop worden getikt. Dit was het laatste wapenfeit van RVC/Celeritas, want hierna mocht Laurens Huurman alleen op de Rijswijkse doelman afgaan, maar door een fantastische redding van de sluitpost kon de 2-4 nog wel worden voorkomen. In de 82e minuut was het wel raak en mocht Bob Ruigrok, de buitenspelval ontlopend, alleen op de doelman afgaan en hem geen schijn van kans geven: 2-4.

Ondanks de wissels en enkele plaagstootjes van RVC/Celeritas om nog iets aan deze stand te doen, was het toch uiteindelijk Oliveo dat in de extra tijd de genadeklap gaf. Doordat RVC/Celeritas de moed had opgegeven kon invaller Wessel Huurman in de slotfase met een ziedend schot in de uiterste rechterbovenhoek de stand op 2-5 brengen. Nogmaals iets geflatteerd, maar wel verdiend.

Een wedstrijd, waarin de belangen groot waren, werd goed geleid door scheidsrechter Julia van Es. Het is voor Oliveo nu afwachten of het na de inhaalwedstrijd van Graaf Willem II/VAC tegen KSD Marine de eerste periodetitel kan vieren.