Zondag 2D: Wippolder schiet half dozijn treffers bijeen

Na de overwinning van vorige week op koploper HVV (1-3) was er voor Wippolder alles aan gelegen om zondag ook tegen VV Meeuwenplaat het goede spel te vervolgen.

De ploeg van trainer Mark Moen (foto) begon direct sterk en na anderhalve minuut spelen was daar al een goede pass van Jasper Tettero op Yannick Prade. De teruggetrokken bal van de diepgaande Prade belandde voor het doel en voor de voeten van Rik Luisman, die mooi en strak de openingstreffer kon binnentikken: 1-0. De bezoekers kregen in de beginfase ook enkele kansen via Liefden en Promes, maar de Wippolder-verdediging greep in en doelman Dion de Jong tikte een bal goed over de lat.

Reflex

Na ongeveer twintig minuten spelen was het aan de andere kant Wippolder dat wel wist te scoren. Jordy Krassenburg nam een vrije trap snel en de doelman was te laat om de bal uit het zijnet te kunnen tikken: 2-0. De thuisploeg rook dat er meer inzat, maar kansen voor Luisman en Krassenburg konden gekeerd worden door de Meeuwenplaat-doelman El Bahraoui. Aan de andere kant was Dion de Jong nog een keer een goede sta-in-de-weg voor de rappe linker vleugelspits van de bezoekers. Zijn goede reflex voorkwam een aansluitingstreffer vlak voor rust.

Juichen

Na de pauze werd evenals de eerste helft vrij snel gescoord. Ook dit keer was het Wippolder dat kon juichen, want al na twee minuten in de tweede helft was het aanvoerder Daley Uythof die de 0-3 hard inschoot na goed voorbereidend werk van Tim Makkus en Rik Luisman. De bezoekers moesten verder achteruit, probeerden via de snelle aanvallers er nog uit te komen, maar moesten ook een vierde treffer incasseren. Na ruim een uur spelen werd een ingooi van Pim Sanders verlengd door Prade en belandde zo voor de voeten van Krassenburg. Laatstgenoemde aarzelde niet en haalde de bal half om naar de verre hoek en maakte zo zijn tweede van de middag: 4-0.

Vervelender

De laatste twintig minuten werd het nog vervelender voor de bezoekers. Uijthof en Prade tekenden voor de 5-0 en 6-0 en daarnaast waren er nog een aantal kansen voor van Trier, Krassenburg en Van Heyst. De score had dus nog hoger uit kunnen vallen, maar na afloop waren er toch al tevreden gezichten op het verder, door Coronamaatregelen, stille sportcomplex. Volgende week een derby tussen RKDEO en Wippolder, helaas zonder publiek. De komende weken zal verder duidelijk worden welke ploegen er aanspraak mogen gaan maken op een eerste periodetitel.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder