Zondag 2D: RKDEO verspeelt in blessuretijd punten tegen VFC

|||||||||||||||

RKDEO leek op weg naar een overwinning tegen VFC. In Vlaardingen ging het in de extra tijd toch nog mis voor de Nootdorpers. Uit een strafschop kon VFC de gelijkmaker aantekenen en liet RKDEO kostbare punten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Na zes minuten spelen kreeg VFC haar eerste kans. Axel de Bruijn kopte bal bij de tweede paal over. Met een kwartier op de klok had VFC-doelman Robin Hos een schot van Thomas Aangenendt uit de tweede lijn niet klemvast. In de rebound schoot Quinten Hellemons tegen de paal. Vlak daarna zag VFC een schot van Bryn Siegersma in handen van doelman Huub Koning belanden.

In de slotfase van de eerste helft had Robin Hos de bal na een hoekschop van Olaf Kramer niet klemvast, maar kon Roy van der Graaf opruimen. Hos keerde daarna wel een schot van Tommy Simonis met de vuisten. Vlak voor het rustsignaal schoot Daniël Prieto de bal richting de tweede paal. De inzet van Olaf Kramer werd van de lijn gehaald door Stan Rook.

In de openingsfase van de tweede helft waren er kansen aan beide kanten. VFC zag een bal van Bryn Siegersma net naast rollen. RKDEO-er Fabian Pak kopte de bal een minuut later over het doel heen. In de negende minuut maakte Colin Huis in ’t Veld hands binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Nourdin Mouratbit wees terecht naar de stip. Tommy Simonis verzilverde voor RKDEO de kans: 0-1.

RKDEO kreeg daarna nog een aantal kansen op een tweede treffer. Tommy Simonis zag een vrije trap net over gaan en ook Rob van Hagen kon de bal net niet in het doel krijgen. In de slotfase waren de kansen voor de thuisclub. Een overtreding in het strafschopgebied leverde VFC een strafschop op in de blessuretijd. Axel de Bruijn bracht vervolgens vanaf elf meter de 1-1 eindstand op het bord.