Zondag 1B: VUC na zege in Brabant klaar voor topper tegen DHC

|

VUC heeft in het Brabantse Sint-Willebrord de goede lijn weten door te trekken. Tegen Rood-Wit werd een zeer verdiende 2-0 zege behaald. Delano Vogel maakte beide treffers.

Het was een aderlating voor VUC dat doelman en aanvoerder Steven Verstraten er wegens familieomstandigheden niet bij kon zijn, maar Jordi Almonte Acevedo (foto) bleek een uitstekende vervanger. Omdat VUC vrijwel de hele wedstrijd een veldoverwicht had, hoefde de doelman niet heel veel in actie te komen. Maar waar het moest, greep Acevedo zeer kordaat en overtuigend in.

Krachtsverschil

VUC wist pas in de tweede helft het krachtsverschil in doelpunten om te zetten. Vlak na rust strafte Delano Vogel een verdedigingsfout bij Rood-Wit af en maakte de 0-1. Vervelend was dat bij de Haagse ploeg na zestig minuten Giovanni Linnenbank, die Verstraten als aanvoerder verving, met een blessure moest afhaken. VUC had echter de weelde dat er met Memet Güzelmansur een zeer ervaren speler op de bank zat. Ook met hem naast Burak Hüyük in het verdedigingscentrum kwamen de bezoekers niet in de problemen.

Ongeslagen

Het was wederom Vogel die tien minuten voor tijd de overwinning veiligstelde. Hij joeg een pass van de sterk ingevallen Raghib Achnak hoog in het Brabantse doel: 0-2. Door deze zege is VUC al zeven wedstrijden ongeslagen. Alleen het openingsduel van de competitie tegen DOSKO leverde een nederlaag op.

VUC is in de eerste klasse B gestegen naar de derde plaats. Het heeft hetzelfde aantal punten als DHC, dat nog wel het gestaakte duel met koploper ’t Zand moet afmaken. Komende zondag staat er met VUC-DHC dus een echte topper op het programma. Des te jammer dat er door de coronarestricties van de regering geen publiek aan ’t Kleine Loo is toegestaan.