Rob Pronk presenteert in ‘De Halve Maan’ zijn achtste boek

||||||

In een gezellig gevuld eetcafé De Halve Maan in Rijswijk presenteerde archivaris Rob Pronk afgelopen zaterdag zijn achtste boek over de Haagse Voetbal Historie. Een bont gezelschap van Haagse voetbalcoryfeeën uit lang vervlogen, maar nooit vergeten tijden was er getuige van.

Uitgever Chris Willemsen heette iedereen welkom, dankte de familie Ballemaker voor de gastvrijheid, feliciteerde De Halve Maan met z’n 45-jarig bestaan en overhandigde de microfoon aan Rob Pronk. De sympathieke en bevlogen bewaker van het Haagse culturele voetbalerfgoed reikte het eerste exemplaar uit aan Martin Kloor. De oud-Holland Sporter speelt niet alleen in het boek van Pronk een prominente rol, maar wordt ook in de titel genoemd: Van Kloor en WIK tot Blans en VUC.

Onder de aanwezigen vele bekenden die hun sporen in het Haagse voetbal hebben verdiend, onder wie Corné van Doorn, Bertus Heijsteeg, Marcel Commers, Richard van der Vaart, Hans Willers, Arie Niemeijer, Albert Blok, Rinus van der Mark, Jacob Brik, Hans Lamens, Aad Moerman, Wim van den Berg, Hans Melser, Jan Linkerhof, Rob van der Vegt, Jan Teske, Bert Blans, Jan de Pauw en vele anderen.

Daarnaast had uitgeverij Nederlandse Sportboeken Club – www.nscboeken.nl – een speciale Boekenmarkt georganiseerd waar talloze Haagse voetbalboeken voor uiterst vriendelijke ‘cadeaumaandprijzen’ konden worden aangeschaft. Het nieuwste boek van Rob Pronk is, net als zijn zeven vorige boeken, overal te koop of te bestellen, via elke boekhandel en de uitgeverij, maar ook bij Rob zelf. Prijs 17,50 euro.

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: de Haagse Voetbal Historie)

 

Lees verder