Bekervoetbal: FC Skillz verliest nipt, maar is morele winnaar

Derdeklasser FC Skillz nam het dinsdagavond op tegen VV Smitshoek, de hoofdklasser uit Barendrecht, voor de bekerwedstijd in de tweede ronde. Op papier was dit een wedstrijd van ‘David tegen Goliath’, maar de realiteit bleek anders. De hoofdklasser uit Barendrecht nam de wedstrijd meer dan serieus getuige het opstellen van de routiniers Guyon Fernandez en Luigi Bruins, wat een compliment te noemen was voor FC Skillz.

Tekst: Terry Konings

De Haagse nieuwkomer nam vanaf het beginsignaal het initiatief middels goed en verzorgd veldspel en drong de hoofdklasser terug op eigen helft. Mooie aanvallen onder aanvoering van reserve-aanvoerder Levi Marengo werden op de mat gelegd en daarmee was het verschil tussen de derde- en de hoofdklasser absoluut niet te zien. Gezien het grote krachtverschil met FC Skillz werd Smitshoek slechts enkele keren dreigend vanuit de omschakeling.

Straver

In het tweede bedrijf werd jammer genoeg de hand van arbiter Jos Straver ook in deze wedstrijd zichtbaar middels het geven van twee onterechte rode kaarten en het afkeuren van twee doelpunten aan de kant van FC Skillz. Smitshoek kwam vanuit een counter op 0-1 in de vijftigste minuut. Na dik een uur spelen dacht FC Skillz de gelijkmaker te maken. Abdel Tufi scoorde met het hoofd op aangeven van Levi Marengo vanuit een hoekschop. FC Skillz was in euforie, Smitshoek in mineur, maar de arbiter keurde het doelpunt af tot grote ontsteltenis van beide ploegen. Tien minuten na het afgekeurde doelpunt werd er wéér een doelpunt aan de kant van FC Skillz afgekeurd. Er ontstond een situatie waarbij de Haagse nieuwkomer de bal terug op Smitshoek speelde, omdat de tegenstander deze eerder de bal opzettelijk uitspeelde om een blessuregeval in het veld te laten behandelen. In het centrum van Smitshoek ontstond onderlinge miscommunicatie, waardoor Virgilio Hagens de bal kon afsnoepen en een doelpunt maakte. De arbiter floot het doelpunt af tot wederom verbazing van eenieder.

Belonen

FC Skillz bleef, ondanks de twee afgekeurde doelpunten, zoeken naar de aansluitingstreffer en bracht een aantal wissels in om zichzelf sportief te belonen. Zowel Twan Schreiner als Aimen Said kwamen beiden nog in kansrijke positie, maar doelman Michael Fabrie hield zijn doel schoon.

Dieptepunt

Dieptepunt van de avond was de onterechte rode kaart, die Straver toonde aan hoofdtrainer Oussama Bekkaoui (foto). Hij riep immers vanaf de zijlijn, dat de arbiter in de weg stond. Dit nadat kort daarvoor er een situatie in de zestienmeter van Smitshoek zich voortdeed, waar arbiter Jos Straver in de bewegingsruimte van de Utrechtse Reda Reddam stond en hij niet vrij kon wegdraaien, waardoor de middenvelder tegen de arbiter opliep. De arbiter gaf op basis van dit voorval een rode kaart aan de jonge oefenmeester en legde na de wedstrijd uit, dat hij de opmerking als commentaar op de leiding heeft ervaren, waar feitelijk in eerste instantie een gele kaart voor zou moeten staan, als dit al als commentaar kan worden opgemerkt.

De eindstand bleef 0-1 voor de hoofdklasser uit Barendrecht, die zeer complimenteus naar de Haagse nieuwkomer toe was, die, gelet op het betere van het spel, meer had verdiend.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder