Warming-up Hoofdklasse (za): Middelkoop: ,,Moeten top zijn tegen Feyenoord”

Zaterdag wordt de dertiende speelronde in hoofdklasse A gespeeld. Vorig seizoen, toen de competitie vanwege het coronavirus abrupt werd afgebroken, speelden beide ploegen niet tegen elkaar. De Westlanders staan netjes in de middenmoot en hebben al negen punten meer gepakt dan de ploegen die op een degradatieplek staan. 

Tekst: Willem Lenting

Het was weer even wennen, zonder publiek. Het was zelfs mogelijk de wedstrijd thuis te volgen via het camerasysteem van Usportfor op het Juliana Sportpark. De Westlanders wonnen de wedstrijd met 2-0 en zijn dankzij deze drie punten terug te vinden in de middenmoot. Spijkenisse moest winnen en dat is gelukt. ,,We hebben de nul gehouden wat ook positief is. Er zijn ook nog wel voldoende verbeterpunten waar we aan moeten werken’’, aldus trainer Richard Middelkoop (foto).

Clubhistorie

Zaterdag gaat FC ’s-Gravenzande op bezoek bij nummer zeven sc Feyenoord. De vereniging sc Feyenoord, soms ook Feyenoord AV genoemd, ontstond in 1978 uit een splitsing tussen BVO Stichting Feyenoord (de profafdeling) en de amateurtak van de vereniging, waarna het verder ging als amateurvoetbalclub. Het standaardelftal startte in de vierde klasse, werkte zich op en promoveerde in 1995 naar de Hoofdklasse, destijds het hoogste amateurniveau, waarin het in 1996 meteen kampioen werd in de zondag Hoofdklasse A. In 2000 degradeerde de club naar de eerste klasse, maar keerde in 2009 weer terug in de Hoofdklasse.

Overstap

De club miste het seizoen erop de promotie naar de nieuwgevormde Topklasse. Het jaar daarop plaatste de club zich als periodekampioen voor play-offs voor de nacompetitie richting de Topklasse. Hierin werd Feyenoord uitgeschakeld door FC Hilversum. Na het seizoen 2012/13 werd de overstap van zondag- naar zaterdagvoetbal gemaakt. Daar werden de Rotterdammers in vijf jaar tijd maar liefst vier keer kampioen.

Ambitie

Vorige seizoen speelden beide ploegen vanwege corona niet tegen elkaar. Seizoen 2019/2020 verloren de Westlanders met 5-1. FC ‘s-Gravenzande en Feyenoord hebben allebei zestien punten, alleen hebben de Rotterdammers nog wel een wedstrijd te goed. ,,Feyenoord moet zaterdag gezien haar ambitie winnen, wij willen de lijn van afgelopen zaterdag doorzetten. Wij zullen top moeten zijn en moeten proberen om de simpele dingen ook simpel op te lossen. Als dit lukt zaterdag kunnen wij best wel eens gaan stunten’’, kijkt Middelkoop vooruit.

Bezetting

Over de personele bezetting zegt Middelkoop:,, Wij missen Twan van Meerten, Kilian Berkhout Shajidan, Scott de Graaf en Daniël Kumic .’’ Het duel op Sportpark Varkenoord begint om 15.00 uur. Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande een thuiswedstrijd tegen VV Smitshoek uit Barendrecht.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder