Warming-up Derde Divisie (zo): Westlandia moet winnen in Amsterdam

Westlandia gaat op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer uit Amsterdam. Het is een duel tussen de nummer 10 en 17 uit de Derde Divisie. Zondagmiddag telt maar één ding voor de Westlanders en dat is winnen. De Westlanders hebben al acht competitiewedstrijden op rij niet gewonnen. Covid-19 en blessures zorgen ervoor dat trainer Cesco Agterberg (foto) veel spelers moet missen.

Tekst: Willem Lenting

Vorige week ging de degradatiekraker tegen DEM uit Beverwijk vanwege corona niet door. De mannen van Cesco Agterberg hebben twee weken de tijd gehad om te herstellen van Corona en blessures. Nu moeten de Westlanders er staan in een zespuntenwedstrijd. Het verschil met de Amsterdammers is immers maar drie verliespunten.

Trainer Agterberg pakte tijdens de acht wedstrijden, die hij als eindverantwoordelijke voor de groep staat, pas drie punten. Daardoor zijn de Naaldwijkers inmiddels afgezakt naar de zeventiende plaats op de ranglijst.

Rinus Michels

Westlandia gaat op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer. De vereniging ontstond per 1 juli 1995 uit een fusie tussen J.O.S. (Jeugd Organisatie Sportclub; opgericht op 7 februari 1920 en ook de officiële oprichtingsdatum van JOS/Watergraafsmeer gebleven) en Watergraafsmeer (1 juli 1988). In Watergraafsmeer was via verschillende samenvoegingen een zestal oorspronkelijke verenigingen samengekomen. Dit waren Amstel (01-07-1905), T.D.O. (17-09-1915), T.I.W. (01-10-1921), Ontwaakt (14-11-1923), W.M.H.O. (23-06-1934), Nestor (okt 1918) en Rustenburg (okt 1918). Van deze clubs fuseerden WMHO (Wie Moed Houdt Overwint), TDO (Training doet Overwinnen) en Ontwaakt in 1976 tot W.T.O. In september 1921 fuseerden Nestor en Rustenburg tot RNC (Amsterdam) (Rustenburg Nestor Combinatie (Amsterdam)). In 1979 fuseerden TIW en Amstel (de club waarin RNC in 1925 was opgegaan) tot TIW/Amstel, waarna in 1988 de fusie tussen TIW/Amstel en WTO volgde. In 1960 begon Rinus Michels, later trainer van AFC Ajax en bondscoach, zijn trainersloopbaan bij J.O.S. Hij leidde tot 1964 de vereniging. De oud-Ajacied en olympiër Jaap Knol was destijds de voorzitter van de club. Vroeger gold JOS wel als een soort opleidingsclub voor Ajax.

Trainer bij JOS/Watergraafsmeer is Cor Ten Bosch. Ten Bosch is aan zijn vierde seizoen begonnen. Als voetballer kwam hij uit voor Ajax, FC Amsterdam en De Volewijckers. Belangrijke speler bij de club is Michael Wensing.

Gevarenzone

In de komende weken treffen de Westlanders directe concurrenten uit het rechterrijtje. In deze periode zullen de mannen van Cesco Agterberg punten moeten gaan pakken om weg te komen uit de gevarenzone. Agterberg kan zondag niet beschikken over Edgar Leerdam, Brendan Vrede Kevin Schutte, Wesley Goeman, Remon van Bochoven, Steve van Kesteren, Jedsel Markes en Anwar Beeldstro.

De wedstrijd begint op Sportpark Drieburg begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Willem Bouw uit Peize (Groningen). Volgende week speelt Westlandia een thuiswedstrijd tegen HSC’21 uit Haaksbergen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder