Warming-up Hoofdklasse (zo): Ceccucci (RKAVV): ,,SJC wordt zwaar potje”

Twee goed gespeelde wedstrijden in drie dagen moet RKAVV vertrouwen geven voor een goed resultaat komende zondag in Noordwijk tegen het hooggeplaatste SJC. Wederom krijgen de Leidschendammers een kans om de aansluiting te vinden bij de ploegen in de subtop.

Tekst: Pieter Donath

Vorig weekend werd op zaterdagavond in een boeiende en via livestream te volgen wedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld tegen HBS en dinsdag werd competitiegenoot Alphense Boys voor de KNVB-districtsbeker met 4-0 aan de kant gezet.

SJC (Sint Jeroens Club) staat op derde plaats met twintig punten uit elf wedstrijden en heeft vier punten meer dan RKAVV. Vorige week wonnen de Noordwijkers met liefst 8-1 van vv Emmen. Trainer Maurizio Ceccucci (foto) en technisch coördinator Rob van Pruijssen waren in de gelegenheid om te ‘spioneren’. De RKAVV-trainer kijkt terug op de tegen HBS en Alphense Boys gespeelde wedstrijden en geeft zijn verwachting voor het duel tegen SJC.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen HBS?

,,Als er neutrale toeschouwers waren geweest dan waren die wellicht de winnaar geweest. Wij speelden een behoorlijke eerste helft waarin we in de beginfase iets te veel ruimte achter onze laatste linie weggaven, maar waarin we ook genoeg kansen creëerden en helaas maar één keer scoorden. De tweede helft begonnen we slecht en HBS begon goed. We zaten in een moeilijke fase en hebben geprobeerd de ploeg anders neer te zetten door een wissel toe te passen. Dat lukte enigszins, maar HBS was toch gevaarlijker in die fase. Gelukkig liet HBS ook wat ruimte tussen linies waardoor wij (zeker in de eindfase) gevaarlijk in de omschakeling konden worden. Met een beetje mazzel scoren we, maar goed dat gebeurt niet en mogen we concluderen dat een gelijkspel een juiste afspiegeling was van de gehele wedstrijd.”

Wat vond je van de bekerwedstrijd tegen Alphense Boys?

,,We begonnen slecht en Alphense Boys had ons zeker op een 0-2 achterstand kunnen zetten. Daarna namen wij het initiatief over en winnen uiteindelijk makkelijk met 4-0.”

Was Alphense Boys hetzelfde team als op 14 november in de competitie (2-1 verlies)?

,,Het had ten opzichte van de laatste ontmoeting vijf andere spelers en bij ons waren dat er zes. Wij kozen ervoor om de wissels van afgelopen week te laten spelen en ook hebben wij twee spelers laten debuteren. Dat waren Nick Gardenier (16) en Max Beune (20), maar ook Khashayar Saeb maakte zijn debuut in de basis. Allemaal jongens uit de eigen jeugd die een goede ontwikkeling doormaken.”

Wat verwacht je voor wedstrijd tegen SJC?

,,Het zal zeker niet zo gemakkelijk gaan als afgelopen dinsdag. Rob van Pruijssen en ik hebben ze zondag bekeken en we zijn onder de indruk geraakt van het team en van een aantal individueel sterke spelers. Het wordt dus een zwaar potje voor ons, maar ook wij hebben voldoende kwaliteit om te kunnen winnen van SJC. Ik reken op een interessant duel.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder