Warming-up zondag 1B: Topper aan Het Kleine Loo: VUC-DHC

DHC, VUC en sv Den Hoorn, clubs die volgend seizoen overstappen naar het zaterdagvoetbal, zijn allemaal terug te vinden in de kopgroep van 1B. De ranglijst wordt aangevoerd door sc ’t Zand uit Tilburg, dat een punt meer heeft dan DHC.

Tekst: Ton Beije

Zondag springt natuurlijk direct in het oog de streekderby tussen VUC en DHC aan Het Kleine Loo. Triest dat dit duel niet door toeschouwers mag worden bijgewoond. DHC staat in punten gelijk met VUC, maar de ploeg van trainer Arie van der Padt (foto) verbruikte één wedstrijd minder om het puntentotaal van vijftien te halen.

DHC won vorig weekend ruim van Hillegersberg (5-0) en VUC haalde knap de punten op bij Rood Wit W. (0-2). Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Koploper sc ’t Zand zal naar verwachting in eigen huis wel een driepunter binnenhalen tegen het Goudse Olympia.

Profiteren

sv Den Hoorn, dat een punt minder heeft en een gelijk aantal duels heeft gespeeld als VUC, kan wellicht profiteren. Het team van trainer John Hage krijgt FC Boshuizen op bezoek, wat ook niet altijd een gemakkelijke opgave zal zijn.

Onderin moet ONA vrezen op nog grotere achterstand te worden gezet. De Goudse ploeg, die nog steeds wacht op de eerste overwinning, gaat in Rotterdam op bezoek bij Spartaan’20, dat derde van onderen staat.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder